Hesabım
    Ödüllerin Düşündürdükleri!

    81. Oscar ödülleri dağıtıldı. Ödüllerin ardından akla gelen, yazılan çizilen soruları toparladık...

    Bildiğiniz gibi, Slumdog Millionaire projesinin fakir edebiyatı yaparak, Hindistan gerçekleri üzerinden para kazandığı ve yapımcıların başta çocuklar olmak üzere ekibe normalin altında, küçük ücretler verdiği yönünde eleştiriler var. Acaba sekiz ödülün sonrasında bu eleştiriler artacak mı, azalacak mı? Dileriz Slumdog Millionaire ekibi bir şekilde filme katkıda bulunan herkesin yaşamına maddi manevi güzellikler katmaya devam eder.

    ***

    Danny Boyle, Slumdog Millionaire'den sonra Hollywood'dan gelebilecek teklifleri kabul edecek mi? İngiliz sinemasının bu yaratıcı isminin proje seçme konusunda daha dikkatli davranmak zorunda kalacağı kesin. Dileriz düşük bütçeli tür filmleri yapmaya da devam eder. Belki de öteki coğrafyaların hikaye anlatıcısı olur. Kim bilir?

    ***

    Milk'in senaristi Dustin Lance Black ve Sean Penn'in konuşmaları eşcinsel hakları ve özellikle de eşcinsel evliliği üzerineydi. Acaba bu önemli film Amerika'da bazı tabuların yıkılmasına neden olacak mı?

    ***

    Kate Winslet belki bundan sonra 1-2 hafif filmle rahatlamayı, eğlenmeyi deneyebilir. Ya da daha zor proje seçerek, her yıl Oscar'a göz kırpacak rolleri tercih edebilir. Gecenin sonunda huzurlu bir uyku uyuduğuna hiç şüphe yok. Üstelik kırmızı halı üzerine yapılan eleştirileri de hak etmiyordu.

    ***

    Heath Ledger için sadece törendekiler değil, dünyanın her yanında ekran başında oturanlar da ağladı. Oscar'ın ödül bölümün altından profesyonelce kalktığını düşünüyoruz. Eleştirisi olan var mı? Şimdiden bölümün kısa tutulduğunu düşünenler olduğunu duyduk da...

    ***

    The Curious Case of Benjamin Button aslında son derece başarılı ve yaratıcı bir film olmasına rağmen Slumdog Millionaire'in gölgesinde kaldı. Şüphesiz gecenin esas yıldızları Slumdog ve Milk'ti ve ikisi de toplumsal başarılara ve umuda vurgu yapıyordu. Bu anlamda The Curious Case of Benjamin Button fazla "bireysel" kaldı diyebiliriz. Peki soruyoruz, David Fincher hak ettiği Oscar ödülünü ne zaman ve hangi filmle alacak? Bundan sonraki filmlerini daha bir merakla bekliyoruz.

    Fincher'ın birkaç sene içinde yönetmen ödülünü alacağına inanıyoruz!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top