Hesabım
    Yükselen Sinemalar!

    Hollywood'dan destek alan Bollywood'un ve İngiltere sinemasının önü açık. İtalya ve Türkiye sineması da iyi yolda...

    Geçmişte İran, Güney Kore ve Latin sinemalarının hızlı yükselişine tanıklık ettik. Bazen çok fazla göz önünde olmayan bir ülke sineması, birkaç sinemacının festivallerde dikkat çekerek dünya sinemasının gündemine gelmesiyle öne çıkıyor.

    Yukarıdaki isimlere son yıllarda çok çarpıcı filmlerle karşımıza gelen Romanya sinemasını da eklemek lazım. Öte yandan internette keşfettiğimiz bir Oscar sonrası araştırması 2009 ve 2010 yıllarında aktif olacak sinemaları seçmiş. Slumdog'u ödüllendiren Hollywood'un onlarca projeyle ortaklık kuracağı Bollywood'u Hindistan'ın dışına çıkaracağı söyleniyor en başta.

    Öte yandan, Danny Boyle'ın Oscar başarısı sonrası İngiliz sinemasının da son yıllardaki üretim düşüklüğünü aşacağı söyleniyor. Araştırmada ele alınan diğer iki sinema ise, son yıllarda politik filmlerle gündeme gelen İtalya sineması ve festivallerin gözdesi; Ceylan, Erdem, Kaplanoğlu ve Ustaoğlu gibi isimleri artık tüm dünyaca bilinen Türkiye sineması. Söz konusu araştırmada, festivallerin sinemamızı yakından takip ettiği ve dünya sinemasının yeni yıldızlarını beklediği yazılıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top