Hesabım
    Altın Lale Filmleri

    Ulusal yarışmada Altın Lale heyecanı! Yarışma için seçilen 14 film belli oldu...

    Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde gösterilecek Türk filmlerinin sponsorluğunu yine Türk sinemasına ve film üretimine verdiği önemli desteği sürdüren EFES PİLSEN üstleniyor. 2008-2009 sezonunda yapımı tamamlanan Türk filmlerinin bir araya geldiği Türk Sineması bölümünde, Ulusal Yarışma, Yarışma Dışı, Yeni Türk Sineması ve Belgeseller başlıkları altında 40'ı aşkın kurmaca ve belgesel film yer alıyor

    Festivalin Ulusal Yarışma bölümünde bu yıl önemli yenilikler oldu. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin Altın Lale Ödülü bu yıldan itibaren, sadece Uluslararası Yarışma kapsamında değil, Ulusal Yarışma kapsamında da verilmeye başlanıyor.

    Ayrıca İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışması'nda geçen yıllarda verilen En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine bu yıl En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Müzik ödülleri de eklendi.

    Festivalin Ulusal Yarışma bölümünde Altın Lale için jüri karşısına çıkacak 14 film şunlar:

    -Başka Semtin Çocukları / Aydın Bulut

    -Uzak İhtimal / Mahmut Fazıl Coşkun

    -Hayatın Tuzu / Murat Düzgünoğlu

    -Kara Köpekler Havlarken / Mehmet Bahadır Er - Maryna Gorbach

    -Hayat Var / Reha Erdem

    -11'e 10 Kala / Pelin Esmer

    -İki Çizgi / Selim Evci

    -Süt / Semih Kaplanoğlu

    -Vicdan / Erden Kıral

    -Köprüdekiler / Aslı Özge

    -Ali'nin Sekiz Günü / Cemal Şan

    -Mommo / Atalay Taşdiken

    -Pandora'nın Kutusu / Yeşim Ustaoğlu

    -Gölgesizler / Ümit Ünal

    İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma Jürisinin seçeceği En İyi Film ve

    En İyi Yönetmen'e, Kültür ve Turizm Bakanlığı ödül olarak 50.000'er TL verecek. Yine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın vereceği En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleri ise 10.000’er TL.

    Efes Pilsen, Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Jürisi'nin Ulusal Yarışma'ya katılan filmler arasından seçeceği filmin yönetmenine bir sonraki filminin yapımında kullanılmak üzere bir de para ödülü verecek. Ulusal Yarışma'da FIPRESCI Ödülü Onat Kutlar anısına veriliyor.

    İstanbul Film Festivali'nin Türk Sineması bölümünde; Nuri Bilge Ceylan'ın Üç Maymun, Raşit Çelikezer'in Gökten Üç Elma Düştü, Çağan Irmak'ın Issız Adam ve Cemal Şan'ın Dilber’in Sekiz Günü isimli filmleri ise ?Yarışma Dışı? başlığı altında izleyicilerle buluşacak.

    Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisi

    28. Uluslararası İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisinin başkanlığını, bu yıl ünlü sinemacı ve video sanatçısı Kutluğ Ataman üstleniyor. Diğer jüri üyeleri ise TimeOut sinema editörü Geoff Andrew, yazar Ayşe Kulin, yapımcı Zeynep Özbatur, Saraybosna Film Festivali Genel Yönetmeni Mirsad Purivatra ve oyuncu Bennu Yıldırımlar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top