Hesabım
    Festivalde Sürpriz Filmler

    İstanbul Film Festivali programına sürpriz filmler ekleniyor ve biletleri tükenen filmler için ek seanslar konuluyor!<br />

    Festivalin sürpriz filmi Upuzuuun Bir Hürriyet Yolculuğu, 14 Nisan Salı, saat: 21.30, Pera Müzesi Salonu'nda gösterilecek.

    Yönetmen Mehmet Binay ve Ani King Underwood'un "Upuzuuun Bir Hürriyet Yolculuğu" adlı filmi, Hürriyet Gazetesi'nin 2008'de Devlet Demiryolları ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ve yaklaşık 100 kişinin görev aldığı "İnsan Hakları" temalı tren seyahatini anlatıyor.

    45 günde 70 saatlik görüntü çekilerek hazırlanan filmde projenin stratejik ortakları olan Uluslararası Af Örgütü'nün atölye çalışmaları, Akbank Sanat Çocuk Tiyatrosu'nun tiyatro gösterileri ve diğer etkinliklerle insan haklarının 7'den 70'e Türk insanına nasıl anlatıldığı gözler önüne seriliyor.

    Halkla yapılan sohbet toplantılarında uzmanlarla birlikte Türkiye'nin sorunları konuşuluyor. Kırk beş gün boyunca, her gün başka bir ilde toplam yüz bini aşkın insanla buluşan bu tren yolculuğu, Türkiye'nin insan haklarında nerede olduğunu vurgulaması açısından önem taşıyor.

    Ayrıca, Mamut'a ek seans konuldu. 6 Nisan Pazartesi, saat 19.00, Emek sinemasında yapılacak.

    "Daima Lilya" ve "Yüreğimde Bir Delik" filmlerinin İsveçli yönetmeni Lukas Moodysson'ın yıldız isimlerin rol aldığı yüksek bütçeli filmi "Mamut", Festivalin Akbank Galaları bölümünde yer alıyor.

    Yönetmenin ilk İngilizce filmi olan "Mamut", New York'ta varlıklı bir yaşam süren bir aile, küçük kızları ve Filipinli bakıcılarının hayatını izliyor. Üç farklı kıtada, üç yıla yakın bir sürede çekilen "Mamut"un başrollerinde Gael Garcia Bernal ve Michelle Williams oynuyor.

    ***

    Festival boyunca ayrıca ünlü yönetmen ve oyuncular, kendi filmlerinin gösterimleri öncesi sinemada izleyicilerle buluşup sohbet edecekler, gösterimlerin ardından izleyicilerin sorularını cevaplayacaklar. Yönetmen ve oyuncularının katılımıyla gerçekleşecek 37 filmin gösterimleri için festival kitapçık ve çizelgelerindeki yıldızlı filmlere dikkat.

    Festivaldeki Sunumlar

    4 Nisan Cumartesi günü saat 13.30'da Emek Sineması'nda Hoş Geldiniz / Welcome filminin başrol oyuncuları Derya Ayverdi ve Fırat Ayverdi;

    5 Nisan Pazar günü;

    saat 19.00'da Emek Sineması'nda Kadının Fendi / A Woman's Way filminin yönetmeni Panos H. Koutras;

    saat 21.30'da Yeni Rüya Sineması'nda Control Alt Delete'in yönetmeni Cameron Labine

    6 Nisan Pazartesi günü;

    saat 16.00'da Atlas Sineması'nda Absurdistan filminin yönetmeni Veit Helmer;

    saat 21.30'da Yeni Rüya Sineması'nda Ziyaretçi / The Visitor filminin yönetmeni Jukka-Pekka Valkeapaa;

    saat 21.30'da Beyoğlu Sineması'nda Inti Ilimani, Bulutların Şarkı Söylediği Yerde filminin yönetmenlerinden Francesco Cordio sinemaseverle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top