Hesabım
    Günün Filmi

    28. Uluslararası İstanbul Film Festivali programından sizin için seçtik: Belalı Düğün

    Bataklık'ın yetenekli yönetmeni Baltasar Kormákur sıradışı bir filmle karşımızda. Bir zamanlar şair ve öğretmen olan, şimdilerde güzel bir öğrencisi ile adada evlenmeye hazırlanan Jon, adaya evlilk törenine katılmaya gelen arkadaşlarını karşılarken, bir kez daha evliliğin anlamını ve kendine uygun olup olmadığını sorgulamaya başlıyor.

    Bir kez daha diyoruz çünkü eski evliliğinin hatıraları henüz kaybolmamıştır. Eski karısından zaman içinde uzaklaşmış ve onun çökmesine de engel olmamıştır. Şimdi yeni bir evlilik, eski kâbusları çağırmaktadır ve Jon bu evlilik komedisine bir "dur" demelidir.

    Baltasar Kormákur'un nefis filminin başrolünde, İzlanda'nın bir köy büyüklüğündeki masalsı adası ve batmayan güneşin inanılmaz renkleri var. Fakat yönetmen Jon'un iki dönemini paralel kurguyla anlatırken, bir evliliğin başlangıcını ve finalini de göstermiş oluyor. Üstelik ilginç bir şekilde düğün bölümü absürd ve sürreal bir komedi iken, çözülme bölümü son derece karanlık ve Bergman sinemasını hatırlatıyor. Kaçırmayın!

    E 7 Sa. 19.00

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top