Hesabım
    Gözler Cannes'da!

    Dünyanın en prestijli film festivali kapılarını açtı. Jüri başkanı Isabelle Huppert'in konuşması etkileyiciydi...

    62. Uluslararası Cannes Film Festivali'nin açılışı Türkiye'de NTV televizyonundan takip edildi. Açılış Töreni'ne katılan konuklar arasında başlangıçta en çok dikkat çeken Altın Palmiye jürisi oldu. Isabelle Huppert'in başkanlığını yaptığı jüride Nuri Bilge Ceylan da var. Bu sene jüri 20 filmi değerlendirecek; filmlerin tamamına yakını beyazperdenin iyi bilinen önemli yönetmenleri tarafından çekildi.

    Kırmızı halıda jüri üyelerinden sonra dikkat çeken ekip, açılış filmi olan UP'ın yapım ekibi oldu. Amerika'dan gelen sinemacıların heyecanı ve mutluluğu fark edilmeyecek gibi değildi. UP, üç boyutlu bir animasyon ve bu festivali açan ilk animasyon olma özelliğine sahip.

    Törenin açılış konuşması keyifli ve günceldi. Mali kriz ve filmler üzerindeki etkisi de konuşmanın konuları arasındaydı. Daha sonra jüri üyeleri sahneye geldiler. Şüphesiz üyeler Cannes'ın ödüllerine yabancı isimler değildi. Huppert'in pek çok filmle festivale katıldığı biliniyor.

    "Sinemacılar hayal kurar ve hafızamızı tazeler..." Huppert'in jüri başkanı olarak yaptığı konuşma dikkat çekiciydi. Efsanevi aktrisin konuşması küçük bir sinema dersi gibiydi. Sinemanın amacı ve ihtiyaçları üzerineydi. Huppert'in sıradışı filmlere öncelik vereceği söyleniyor.

    Daha sonra Bryan Ferry, bir Charles Aznavour şarkısı söyledi. UP'ın ses kadrosunda bulunan sanatçı festivali de resmen açan isim oldu. Bu sene merakla beklenen filmler, usta isimlerin imzasını taşıyor ve Altın Palmiye heyecanı önceki yıllar gibi doruk yapıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top