Hesabım
    Bir Müezzinle Bir Rahibenin Aşkı!

    Beyazperde üyeleri için düzenlediğimiz Uzak İhtimal filminin özel gösterim ve söyleşisi dün akşam yapıldı.

    Beyazperde ve City's Nişantaşı işbirliğiyle Beyazperde üyeleri için düzenlediğimiz özel gösterim ve söyleşimizi dün akşam gerçekleştirmiş olduk!

    Film gösteriminden sonra filmin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun, senaristi Tarık Tufan'la söyleşi başladı. Saatin yanlış anlaşılmasından dolayı önce filmin başrol oyuncuları Nadir Sarıbacak ve Görkem Yeltan katılamasa da söyleşi tahminden çok daha uzun sürünce oyuncular oyun ve işlerinden sonra yetişebildiler.

    Keyifli bir sohbete dönüşen söyleşide üyelerimizin filme dair en ufak bir sorusu kalmadığını söyleyebiliriz.

    Bugün vizyona giren Uzak İhtimal aynı zamanda birçok ödül de kazandığı festival yolculuğuna 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda devam ediyor.

    City's Nişantaşı ile düzenleyeceğimiz gösterim ve söyleşiler için gözünüzü bizden ayırmayın!

    Filmin Konusu: Musa, İstanbul'a yeni gelen bir müezzindir. Galata'daki bir camide çalışmaya ve caminin ayarladığı bir dairede kalmaya başlar. Karşı dairesinde Clara adlı bir rahibe adayı oturmaktadır. Yakup ise aristokrat bir aileden gelen, sahaflık yapan bir İstanbullu'dur ve uzun yıllar önce birlikte yaşadığı kadından olan kızını aramaktadır.

    Musa, Clara'yı ilk gördüğü andan itibaren onunla konuşmaya çalışır, onu takip eder. Yakup'la da böylece tanışır. Üç farklı insanın hayatı kesişirken, sadece İstanbul gibi bir şehirde yaşanabilecek olaylar yaşanır.

    Uzak İhtimal, yönetmenin ilk filmi olurken, aynı zamanda Rotterdam Film Festivali'nden "Kaplan" ödülüyle bu festivalde ödül alan ilk Türk filmi ünvanını aldı. Film, aynı zamanda 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin programında yer aldı. Uzak İhtimal 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film yarışmasında da yarışacak.

    FİLMİN KÜNYESİ İÇİN TIKLAYIN!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top