Hesabım
    Ustalardan En Yeniler Antalya'da!

    Woody Allen, Michael Haneke, Ken Loach, Stephen Frears, Michael Moore gibi ustaların son filmleri ilk defa Antalya Film Festivali'nde yer alacak. <br />

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından organize edilen 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 10-17 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Bu yıl festivalde yer alan "Ustaların Gözünden" bölümü sinema izleyicisine zengin bir mönü sunuyor. Woody Allen, Michael Haneke, Ken Loach, Stephen Frears, Theo Angelopoulos, Michael Moore, Jane Campion, Costa Gavras, Kira Muratova, Park Chan-Wook gibi ustaların son filmleri ilk defa Antalya Film Festivali'nde yer alacak.

    Cannes, Venedik ve Berlin Film festivallerinde Dünya prömiyerlerini yapan usta sinemacıların yeni filmleri Antalya'da görücüye çıkıyor. "Ustaların Gözünden" bölümü günümüz dünyasına ilişkin çarpıcı gözlemler, etkileyici öyküler içeriyor. Costa Gavras'ın günümüz Avrupası'nın en önemli sorunu olan göçmenliğe değinen filmi "Cennet Batıda - Eden a l'Ouest" bölümün en dikkat çeken filmlerinden biri. Görüntü estetiğine olan titiz yaklaşımıyla pek çok yönetmene ilham vermiş Theo Angelopoulos'un dünya tarihinin önemli olaylarına farklı bir kurguyla eğilen yapıtı "Zamanın Tozu- The Dust Of Time" izleyiciyle buluşacak.

    Huzursuzluğun yönetmeni: Haneke

    Michael Haneke'nin 2009 Mayıs'ında Altın Palmiye ödülü kazanan filmi "Beyaz Kurdela - White Ribbon"u ilk kez Antalya Film Festivali'ne katılan konuklar ve Antalyalılar izleyebilecek. Birinci Dünya Savaşı'nın arifesinde, 1913-1914'te Kuzey Almanya'nın Protestan bir köyünde geçen hikayede Haneke, güç, iktidar, hiyerarşi gibi kavramları insan ilişkilerinin doğasını yansıtarak anlatıyor.

    Ken Loach'un son filmi "Hayata Çalım At - Looking for Eric", yıldız futbolcu Eric Cantona'yı ağırlarken, Jane Campion'un "Parlak Yıldız - Bright Star"ı 1821 yılında tüberkülozdan ölen şair John Keats'ın dokunaklı aşk hikâyesini konu ediniyor. Stephen Frears, 1920'li yılların başlarındaki Paris'in üst kesimlerini konu alan "Aşkım - Cheri"da ünlü aktrist Michelle Pfeiffer ile çalışıyor. Türkiye'de "Old Boy - İhtiyar Delikanlı" ile çok sevilen yönetmen Chan-Wook Park "Kan Arzusu - Thirst" ile toplumsal göndermeler içeren modern bir vampir hikâyesi anlatıyor. Filmlerindeki akıcı ve derinlikli senaryolarla kendine has bir izleyici kitlesi oluşturmayı başaran Woody Allen'ın son filmi "Kim Kiminle Nerede/What Ever Works" Ustaların Gözünden bölümünde gösterilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top