Hesabım
    Haneke Cevaplamak Değil Sormak İstiyor!

    Michael Haneke'nin bu yıl Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan Beyaz Kurdela (The White Ribbon) filmi, Türkiye'de ilk kez Altın Portakal'da!

    Birinci Dünya Savaşı'nın arifesinde, 1913-1914'te Kuzey Almanya'nın Protestan bir köyünde geçen hikâyede Haneke, güç, iktidar, hiyerarşi gibi kavramları insan ilişkilerinin doğasını yansıtarak anlatıyor. Nazi Almanya'sında yaşanan şiddetin kökenlerini siyasal, toplumsal ve birey psikolojisinde araştırdığı filmin gösterimine oyuncular Christian Friedel, Leoni Benesch ve yapım koordinatörü Ulrike Lässer katıldı.

    Filmin gösteriminden önce yapılan söyleşide Türkçe konuşma metni hazırlayarak izleyicinin sempatisini kazanan Christan Friedel, ?Çok mutluyum, bu filmi sizlere gösteriyorum. Michael Haneke bu filmde soru sormak istiyor, cevap vermek istemiyor? dedi. Haneke gibi usta bir yönetmenle çalıştığı için hem şaşkın hem de çok mutlu olduğunu belirten Leoni Benesch ise filmle ilgili soruları yanıtlamak istemedi. Yapım koordinatörü Ulrike Lässer ise şöyle konuştu: ?Haneke festivalde olmadığı için üzüntülerini bildirdi. Gelmeden önce bana, ?ben çok konuşkan biri değilim, her zaman tek bir cümlem vardır. İzleyiciyle filmi baş başa bırakmak istiyorum? dedi?.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top