Hesabım
    Mommo'ya Ermenistan'dan Büyük Ödül

    Mommo Ermenistan'da Büyük Ödül ve UNICEF'in verdiği ödülün sahibi oldu!

    Atalay Taşdiken'in yönettiği, galasını takiben katıldığı sayısız ulusal ve uluslararası festivalden ödüllerle dönen ve Türk sinemasının son yıllardaki başarısını Latin Amerika ve Uzak Asya gibi coğrafyalara taşıyan MOMMO, yankı uyandıran başarılarına yenilerini ekledi:

    İlişkilerimizdeki yumuşamanın yeni bir dönemin işaretlerini verdiği komşu ülke Ermenistan'da düzenlenen 5'inci Çocuk ve Gençlik Film Festivali'nde Büyük Ödül'ü kazanan MOMMO, aynı zamanda UNICEF tarafından verilen Çocuk Hakları Dalında En İyi Film özel ödülünün sahibi oldu!

    MOMMO, Ermenistan ve UNICEF ödülleriyle yakaladığı başarıyı Mumbai Çocuk Filmleri Festivali'nin açılış filmi olarak Hindistan'a taşıyacak. MOMMO'nun Hindistan premiere'ine yönetmen Atalay Taşdiken, Mehmet Usta, Burcu Özgen, Ali Özel, Mustafa Bölükbaşı ve Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger de katılacak. Hollywood ve Bollywood'dan pek çok ünlü yönetmen ve oyuncunun onurlandıracağı festivalin jüri üyeleri arasında İranlı ünlü yönetmen Jafar Panahi, Anupam Kher, Megan Mylan, Pritish Nandy, Ram Mohan, Amole Gupte, Uma De Cunha ve Sudir Mishra yer alıyor.

    Türk sineması, Atalay Taşdiken'in yönettiği MOMMO'yla, Asya Pasifik Ödülleri'nde temsil edilecek.

    12 Ekim tarihinde Avustralya'nın Brisbane kentinde yapılan elemede "En İyi Çocuk Filmi" kategorisinde finale kalan ve 43 ülkeden gelen 212 film arasından ilk 5 film arasına seçilen MOMMO, Asya'nın Oscar'ları olarak adlandırılan Asya Pasifik Sinema Ödülleri'nde (ASIA PACIFIC SCREEN AWARDS) yarışacak tek Türk filmi!

    Ödül töreni 26 Kasım tarihinde Avustralya'da gerçekleştirilecek yarışma, CNN International'ın canlı yayınıyla 4 milyar insana ulaşacak!

    Ülkemizde, sinemaseverlerin merakla beklediği filmin DVD'si 28 Ekim Çarşamba günü seyirciyle buluşacak.

    FİLMİN KONUSU İÇİN TIKLAYIN!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top