Hesabım
    Kürt Sineması mı Kürtlerin Yaptığı Sinema mı?

    4-13 Aralık 2009 tarihleri arasında Uluslararası Kürt Sineması Konferansı düzenlenecek.

    4-13 Aralık 2009 tarihleri arasında Diyarbakır Sanat Merkezi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile İsveç Konsolosluğu'nun destekleriyle gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kürt Sineması Konferansı filmlerin gösterildiği, film okumalarının yapıldığı, dünyanın değişik yerlerinden akademisyen, yönetmen ve sinemacıların katıldığı metodolojik ve tematik iki oturumuyla yukarıdaki soruyu tartışarak kavramsal bir arayışın kapılarını da aramayı hedefliyor.

    Bu amaçla 4-11 Aralık tarihleri arasında 6 Coğrafya 6 Film başlığı altında Yarım Ay (Bahman Qubadi), Mın Dit (Miraz Bêzar), Herman (Hısen Hesên Elî), Küçük Özgürlük (Yüksel Yavuz), David ve Leyla (Jalal Jonroy), Sıfır Kilometre (Hîner Saleem) filmlerinin gösterimlerinin yanısıra filmler üzerine yönetmen ve film eleştirmenlerinin katılımıyla film okumaları gerçekleştirilecek.

    Hîner Saleem, Hîşam Zaman, Miraz Bêzar, Hısen Hesên Elî'nin konuşmacı ve Mustafa Gündoğdu'nun moderatör olarak yer alacağı ilk oturum 12 Aralık 2009, Cumartesi günü saat:13.00'te Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Bir Soru Olarak Kürt Sineması başlığı altında gerçekleştirilecek olan ilk oturumun ardından ikinci oturum ise 13 Aralık 2009, Pazar günü saat: 13.00'te Kürt Sineması'nı konumlandırmak başlığı altında gerçekleştirilecek. Sözkonusu oturumda Jalal Jonroy, Tim Kennedy, Yüksel Yavuz, Hamid Dabaşi, Ayça Çiftçi konuşmacı olarak Devrim Kılıç ise moderatör olarak yer alacak.

    Kürtlerin en çok yaşadıkları coğrafya olan Türkiye'de ve Diyarbakır'da böylesi bir çalışma ilk defa yapılıyor olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top