Hesabım
    Filmmor Kadın Filmleri Festivali!

    8. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali Yaklaşıyor!

    8. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 12-21 Mart 2010'da İstanbul'da, Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü, İstanbul Modern salonlarında, ardından 10-11 Nisan’da Kars, 17-18 Nisan’da Sinop'ta olacak. Ayrıca bu yıl, Creteil Kadın Filmleri Festivali (Festival De Films De Femmes) ortaklığıyla 31 Mart - 6 Nisan tarihleri arasında Türkiye’den kadınların filmleriyle Fransa’da olacak.

    Yeryüzü zor bir yıl geçirdi. Türkiye de, kadınlar da? Yine, gözyaşımızla, başörtümüzle, anne olmamız, tenceresi boş olmamız hasebiyle, ?namus?, ?iffet? timsalleri ya da cezalıları olarak yani düşünce, duygu, düşten azade sırf bedenden ibaret yeryüzü misafirleri olarak anıldık ya da hepten unutulduk. Biz de yine, bu yılın festival programını, kadınların düşünceleri, duyguları, deneyimleri, en çok da düşlerini ve umutlarını bir kez daha paylaşmak ve hatırlatmak için hazırladık?

    Festivalde Neler Var:

    - Marleen Gorris Toplu Gösterimi

    - Carole Roussopoulos Anısına

    - Ermenistan KIN (Kadın) Filmleri Festivali Seçkisi

    - Jin Jiyan Azadi!

    - Cins Cinsiyet Cinsiyetler

    - 30 Yıl Sonra 12 Eylül

    - Sinemada Kadınlar: Melek ya da Şeytan, Masum ya da Fettan ya da Hiç Kimse!

    bölümlerinde gösterilecek filmlerin yanı sıra Anneke Smelik'in katılacağı bir panel, yönetmenlerle söyleşiler... İstanbul'da her akşam film gösterimleri ve özel etkinliklerle Akşam Festivali, festival kapanışında 2. Altın Bamya Ödülleri... 20 ülkeden, yüzlerce kadından umutlu filmler, kadınlardan umut var!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top