Hesabım
    Troia Film Festivali Start Aldı!

    Festival ekibi, Troy filminin yönetmeni Wolfgang Peterson ile Brad Pitt'i Çanakkale'ye davet etti!

    Türkiye yerine Malta’da çekilen Truva (Troy) filminin ekibine ulaşan ve onları Türkiye’ye getirmek için çalışmalarına devam eden festival ekibi, Truva film ekibine festival kapsamında Çanakkale’yi ve Türkiye’yi tanıtacak.

    21-25 Temmuz 2010 tarihleri arasında bu yıl birincisi yapılacak olan Çanakkale Troia Film Festivali Yönetim Kurulu Başkanı Elif Tayhan, etkinlikler kapsamında Truva(Troy) filmi ile dünyayı kasıp kavuran ünlü aktör Brad Pitt ile de görüşüldüğünün bilgisini verdi ve dünyaca ünlü sanatçıyı da Çanakkale'de ağırlamak için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

    Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, ’’Bu tür aktivitelerin özellikle Çanakkale’de yapılmasına büyük katkılar veririz. Konu Çanakkale ve Truva ise buna desteğimiz her zaman olacaktır. Film Festivali, Çanakkalemize hayırlı olsun’’dedi.

    Kültür Bakanlığı Sinema Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger ise bakanlık olarak projeye sonuna kadar destek olduğunu belirterek, ’’Bakanlık olarak bir festivalin ne aşamada olduğunu görmeden katılmayız fakat arkadaşların heyecanı bizleri de heyecanlandırdı ve elimizden gelen tüm desteği vereceğiz’’dedi

    Festival Jüri Başkanı Yönetmen İsmail Güneş ise, ’’ SİNEBİR Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği olarak proje ilk geldiğinde düşünmeden destek vermek için projeye girdik. Böyle hem kültürel hem de sinemamızı geniş kapsamlı anlatacağımız film festivalinde jüri başkanı olmak bana gurur vermektedir’’ dedi.

    ’’TROY’UN YÖNETMENİNE ULAŞTIK’’

    Festival Yönetim Kurulu Başkanı Elif Tayhan, ?Tüm dünya tarafından bilinen ve ülkemiz topraklarında bulunan TROIA’yı, hem kültürümüzü hem de büyük destanlar yazılmış Çanakkale'mizi sinemamızla bütünleştirmek amacıyla 1. ÇANAKKALE TROIA FİLM FESTİVALİ?ni düzenliyoruz. Bu anlamda sinema alanında da faaliyet gösteren bütün kurumlarla işbirliği, güç birliği içinde olmayı birinci görevimiz biliriz. Sinemamıza emek veren senaryo yazarı, yönetmen, oyuncu ve diğer emekçiler onurumuzdur. Dünyada yükselen değer haline gelen Türk Sineması’nın bu yükselişinden gurur duymaktayız. Bu gururu yapacağımız festivalle birlikte tüm Türkiye ve dünya ile paylaşmayı amaçlıyoruz. Troia filminin yönetmeni Wolfgang Petersen’e ulaştık ve davetiye yolladık, ayrıca Brad Pitt ve Helen karekterini canlandıran Diane Kruger ile de bağlantı içindeyiz. Getirdiğimiz takdirde onlara hem Çanakkale hem Türkiye’nin güzelliklerini göstereceğiz.' diye konuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top