Hesabım
    Dersimiz Atatürk Sinemalarda!

    19 Mart'ta 270 sinemada gösterilmeye başlanan, Atatürk'ün hayatının ders niteliğinde anlatıldığı filmin oyuncuları heyecanlarını şu cümlelerle anlatıyor..

    Halit Ergenç: Oynadığım her sahnede o dönem yaşananların okuduklarımızdan veya anladıklarımızdan ne kadar daha büyük önem taşıdığını anladım. Atatürk dünyanın en çok okuyan liderlerinden biri, belki de en çok okumuş olanı. Bugün sahip olduğumuz Türkiye Cumhuriyetimiz bu bilginin, uzun çalışmaların ve bu ülkeye duyulan sonsuz sevginin bir sonucudur. İşte bu sevginin anlatıldığı projenin gerçekleşmesinde pay sahibi olmak benim için gurur kaynağıdır.

    Canan HOŞGÖR: Çocuklarımıza TURGUT ÖZAKMAN'ın kaleminden ATATÜRK'ü anlatabilmek, bu anlatıma bir oyuncu olarak katkıda bulunmak onuruna eriştiğim için çok mutluyum. Bu proje benim için sadece oyunculuk kariyeri değil; ebeveyn sorumluluğu, türk kadını sorumluluğu, tarihe karşı sorumluluk açısından son derece önemliydi. Keyifle ve özenle çektik,keyifle izleneceğine inanıyorum.

    Doğa RUTKAY: Böylesine tarihi ve belgesel niteliği taşıyan bir yapımda azıcık da olsa yer almak oyunculuk kariyerimdeki en büyük hatıralardan bir, latife hanım gibi bir karakteri canlandırmaksa paha biçilemezdi.

    Sinem ÖZTÜRK: Filmdeki canlandırmalardan birinde, Atatürk'ün sınıfını ziyaret ettiği bir köy öğretmenini canlandırdım. Halit Ergenç, Atatürk olarak sınıfa girdiğinde heyecandan dizlerim titredi. Turgut Özakman gibi bir üstadın bize Atatürk'ü anlatması ve böyle bir filmin hayata geçirilmesi hem bizim için hemde gelecek nesiller için çok büyük bir şanstır. Seneler sonra çocuğum bana "Anne Atatürk nasıl biriydi?" diye sorduğunda ona izleteceğim filmdir "Dersimiz Atatürk"

    Mehmet AUF: Bu filmin bir parçası olmak, tarihin parçası olmak gibiydi. Hissettiğim gurur, memleketime daha fazla hizmet etme isteğimi de kamçıladı. Gençler, doğruyu yanlıştan ayırabilmek ve gerçekleri fark edebilmek için bu filmi birkaç defa seyretmeli.

    Filmin kısaca konusu:

    Film ilköğretim öğrencisi bir grup çocuğun, Atatürk'ün hayatını ve özelliklerini araştırmaları, daha iyi anlamaları için verilen ödevle başlar. Bu ödev onlar için Atatürk'ün yaşamına ve ülkemizin kurtuluş öyküsüne yapılacak öğretici ve gurur verici bir yolculuk olacaktır. r.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top