Hesabım
    Avrupa-Türkiye Köprüsü!

    Avrupa-Türkiye arasındaki köprüler, Bridges Europe Turkey ile 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde kuruluyor...

    Avrupa sinemasının tanıtım ve pazarlamasını gerçekleştiren kuruluşların uluslararası tek iletişim ağı European Film Promotion (EFP) tarafından gerçekleştirilen "Bridges Europe - Turkey" programı kapsamında; Avrupa'dan 10, Türkiye'den 12 film, 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde, 3 - 18 Nisan 2010 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak!

    Umut veren yönetmenlerin yeni filmlerine yer verilecek olan "Bridges Europe - Turkey" programı; sinemaseverlerin dikkatini bu filmlere yönelterek film dağıtımlarının ülke sınırlarını aşmasını sağlamayı ve uluslararası dağıtımı teşvik etmeyi hedefliyor.

    29. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde "Bridges Europe - Turkey" programı kapsamına alınan 10 Avrupa yapımı film arasında; Urszula Antoniak'ın ödüllü filmi "Nothing Personal" (Özel Hayatlar), Jasmila Zbanic'in "On The Path" (Yolda) adlı filmi ve Sebastian Brameshuber'in "Muezzin"i gibi önemli yapımlar yer alıyor. Türkiye'den seçilen 12 film arasında ise; İnan Temelkuran'ın En İyi Senaryo ödüllü filmi "Bornova Bornova", Durul ve Yağmur Taylan kardeşlerin son filmi "Vavien" ile Emre Yalgın'ın "Teslimiyet"i gibi filmler bulunuyor.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen "Bridges Europe - Turkey"; Avrupa Birliği MEDIA International programı, EFP üyeleri ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın desteğiyle düzenleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top