Hesabım
    İngiliz Hasta'nın Aşkı!

    Oscar ödüllü İngiliz Hasta filmine ilham vermiş olan çapkın İkinci Dünya Savaşı casusunun gerçekte genç bir askerle aşk yaşadığı ve dizanteriden öldüğü ortaya çıktı.<br />

    Ortaya çıkan, Macaristan doğumlu Kont Laszlo de Almasy'nin kaleme aldığı samimi mektuplar, casusun Hans Entholt adında bir askerle ilişki yaşadığını ortaya koluyor.

    İddia, Köln'deki Heinrich Barth Afrika Çalışmaları Enstitüsü tarafından henüz detaylı olarak yayınlanmamış mektupların keşfedilmesinden sonra ortaya atıldı.

    Enstitü çalışanları Alman Der Spiegel dergisine yaptıkları açıklamada, mektupların yaşanan ilişkilere kanıt olduğunu belirterek, "Mısırlı prensler de Almasy'nin sevgilileri arasındaydı" diye konuştu.

    Wehrmacht'ta subay olan Entholt, Rommel Afrika'dan çekildiği sırada kendi tarafının döşediği bir mayına basarak öldü.

    Mektuplar ayrıca Almasy'nin Ralph Fiennes'ın başrolünü oynadığı filmdeki gibi ciddi yanıklardan sonra aşırı doz morfin nedeniyle ölmediğini de ortaya koyuyor. Almasy, 1951'de dizanteri nedeniyle yaşamını yitirmiş.

    Macar bir asilzadenin oğlu olan Almasy, filmde savaş öncesi Kahire'de İngiliz bir kadının yakışıklı genç sevgisi olarak canlandırılmıştı.

    Savaş sırasında Almasy, Brandenburg Bölüğü'ndeki görevinin bir parçası olarak Nazi ajanlarını Sahra çölünden geçirerek kaçırdı. Almasy Alman istihbaratı tarafından Afrika'da savaş öncesi İngiliz nüfuzunu azaltmak amacıyla görevlendirilen birkaç kaşiften biriydi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top