Hesabım
    Russell Crowe'a Hollywood Şöhret Yolu'nda Yıldız!

    Russel Crowe, 12 Nisan Pazartesi sabahı gerçekleşecek törenle, Hollywood Şöhret Yıldızının sahibi olacak...

    Oscar® ödüllü Russell Crowe, kendi neslinin en iyi aktörlerinden biri olarak kabul ediliyor. Crowe, Hollywood Şöhret Yolu'nda 2.404'üncü yıldızın sahibi oluyor.

    12 Nisan 2010, Pazartesi saat 11:30'ta Hollywood Bulvarı Kodak Tiyatrosu önünde gerçekleşecek törende Jay Leno ve Ron Howard konuk konuşmacı olacak.

    Yeni Zelanda'lı aktör Crowe, tartışmalı "Gözü Kara" filmiyle Avustralya film endüstrisinde çok ses getirdi ve bu filmle dünyada büyük övgü aldı. "Köstebek" (1999), "Gladyatör" (2000) ve "Akıl Oyunları" (2001) filmleriyle ardarda en iyi erkek oyuncu Oscar'ına aday gösterildi ve "Gladyatör" filmindeki performansıyla ödülü evine götürdü.

    Crowe, Universal Pictures'ın, Ridley Scott'ın yönettiği "Robin Hood"da başrolü oynadı. Film, Universal Pictures tarafından 14 Mayıs'ta sinemaseverlere sunulacak.

    Son birkaç yılda Russell Crowe; Edward Norton, Rachel McAdams, ve Ben Affleck'le birlikte Universal'ın "Devlet Oyunları" filminde, Leonardo DiCaprio'yla birlikte Warner Bros'un, Ridley Scott'ın yönettiği "Yalanlar Üstüne" filminde, Christian Bale'la birlikte Lionsgate'in "3:10 Yuma"sında ve yine yönetmenliğini Ridley Scott'ın yaptığı "Amerikan Gangsteri"nde Denzel Washington'la birlikte oynadı.

    Ron Howard'ın "Akıl Oyunları"nda, Crowe'un, Nobel Ödüllü John Forbes Nash Jr.'ı ustalıkla canlandırması, ona üçüncü Oscar adaylığını getirdi ve Altın Küre'den, Film Eleştirmenleri Derneği, Sinema Oyuncuları Derneği, BAFTA ve diğer eleştirmen derneklerinden en iyi erkek oyuncu ödüllerini topladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top