Hesabım
    Ülker Çocuk Sinema Şenliği!

    Ülker'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna geleneksel hale getirdiği Çocuk Sinema Şenliği, bu yıl üçüncü kez perdelerini açacak.

    17-18 Nisan 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar, Astro Boy adlı filmi ücretsiz olarak izleme imkanı bulacak.

    . 50 ildeki 158 sinema salonunda iki gün gösterilecek animasyon filmde çocuklar, Astro Boy adında bir robotun maceralarına tanıklık edecek. Bu yıl 200 bin çocuğun yararlanması beklenen "Ülker Çocuk Sinema Şenliği", iki yılda 255 bin çocuğa sinema ile buluşma imkanı vermişti.

    . Son iki yılda Ülker Çocuk Sinema Şenliği kapsamında Anadolu'da sinemaya giden çocukların oranı yüzde 33'ten yüzde 45'e yükseldi. Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, bu yıl gezici sinema projesiyle olmayan 10 ilin, ilçe ve köylerindeki çocuklara da ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

    Osama Tezuka'nın ünlü çizgi kahramanı Astro Boy, animasyon filmleriyle tanınan İngiliz yönetmen David Bowers tarafından beyazperdeye aktarıldı. Animasyon filmin orijinal seslendirmesinde, Charlize Theron (anlatıcı), Donald Sutherland (President Stone) Nicolas Cage (Dr. Tenma), Kristen Bell (Cora), Eugene Levy (Orrin)ve Freddie Highmore(Astro Boy) gibi Hollywood yıldızları rol aldı. Film, Türkçe dublajlı olarak gösterime girecek.

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre Türkiye'de 5 ile 14 yaş arasında 12.8 milyon çocuk bulunduğuna işaret eden Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, "Sinema ile tanışmış olan çocukların sayısı bu rakamın çok çok altında. En fazla gişe yapan bir çocuk filminin seyircisi 1.5 milyonu geçmiyor. Bu rakamın yarısının ebeveynlere ait olduğunu düşünürsek, Türkiye'de 1 milyonu bile bulmayan bir çocuk izleyici kitlesinin var olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik bu kitlenin büyük bir kısmı İstanbul başta olmak üzere üç büyük ilde toplanıyor" dedi.

    Zuhal Şeker, bu yıl projeye yeni bir ayak daha eklediklerini vurguladı. Gezici sinema TIR'ıyla, olmayan il, ilçe ve köylerdeki çocukları da sinemayla tanıştırmayı planladıklarını kaydeden Şeker, "Gezici sinema, uygulama açısından oldukça zor bir operasyon. Bu nedenle 50 ile ilave olarak bu yıl, Yozgat, Osmaniye, Muş, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Ardahan, Adıyaman, Elazığ ve Kars gibi 10 ile daha gezici sinema ile ulaşmayı planlarımız arasına aldık. Umuyorum ki gelecek yıllarda bu noktaların sayısını da artıracağız" şeklinde konuştu.

    Sinema çıkışlarında, çocuklara içinde çeşitli Ülker ürünlerinden oluşan kutuların hediye edildiğini belirten Zuhal Şeker, "Üç yılda toplam 410 bin adet hediye kutu içinde 82 ton süt, 16.4 ton Çokokrem, 14.2 ton kek, 14.5 ton şekerleme dağıtmış olacağız" dedi.

    Fida Film işbirliği ile gösterimi gerçekleştirilecek filmin konusu ise şöyle: Fütüristik Metro City'de yaşayan ve inanılmaz güçlere sahip genç bir robot olan Astro Boy, dahi bilim adamı Dr. Tenma tarafından yaratılmıştır. Pozitif "mavi" enerji ile donatılan Astro Boy'un x-ray görüşü, inanılmaz hızı ve uçma gibi süper güçleri vardır. Çevresinden kabul görme isteğiyle bir yolculuğa çıkan Astro Boy, yol boyunca birbirinden renkli karakterlerle karşılaşır. Maceraları sırasında insan olmanın keyfini ve duygularını keşfeder. Ardından, ailesinin ve arkadaşlarının tehlike altında olduğunu öğrenir ve süper güçlerine başvurarak sevdiklerinin hayatını kurtarmak için harekete geçer. Astro Boy, bu müthiş serüveninde kahraman olmanın ne anlama geldiğini de öğrenecektir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top