Hesabım
    Selvi Boylum Al Yazmalım Yeniden!

    Selvi Boylum Al Yazmalım yenilenmiş kopyasıyla 14 Mayısta yeniden sinemalarda gösterime giriyor.

    Atıf Yılmaz tarafından yönetilen ve Türkan Şoray, Kadir İnanır, Ahmet Mekin ile Hülya Tuğlu’nun oynadığı, Cengiz Aytmatov’un eserinden uyarlama ünlü klâsik filmimiz Selvi Boylum Al Yazmalım, 14 Mayıs 2010’da yenilenmiş kopyasıyla Pinema Film dağıtımıyla Çiçek Film tarafından yeniden vizyona çıkarılıyor.

    Türkan Şoray’ın önerisiyle 32 yıl önce çekilen, geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz usta yönetmen Atıf Yılmaz imzalı başyapıt 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin restore edilerek yenilenen kopyası, 29’uncu Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde de gösterilmişti. ’Türk Klasikleri Yeniden’ projesi kapsamında restore edilen filmin İstanbul Atlas Sineması’nda yapılan gösterimine, oyuncuları Türkan Şoray, Kadir İnanır, Ahmet Mekin, Elif İnci, yapımcı Arif Keskiner, senarist Ali Özgentürk, görüntü yönetmeni Çetin Tunca ve filmin müziklerini yapan Cahit Berkay katılmıştı.

    Filmin konusu şöyle: Asya ile İlyasın bir çocukları olur. İlyas başka bir kadınla gidince Cemşit onlara hem evini hem de yüreğini açar. İlyas bir gün geri döner. Asya iki erkeğin arasında kalır. Biri sevdiği, çocuğunun gerçek babası, öbürü ise onlara en güç anlarında evini ve gönlünü açıp sahip çıkarak emek veren bir başka adam.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top