Hesabım
    Bahtı Kara, Yurtdışında!

    Amerikalı yönetmen Theron Patterson'ın, sıradan bir Türk ailesinin kara komedisi niteliğindeki filmi Bahtı Kara, yurtdışı festivallerinde ilgiyle karşılanıyor...

    Yurtiçi festivallerindeki gösterim ve ödüllerin ardından yurtdışı festival programcılarından da davet almaya başlayan ve geçtiğimiz Cuma vizyona giren Bahtı Kara?nın yurtdışı festival yolculuğu, Uzakdoğu'nun yükselen festivallerinden olan Şangay Uluslararası Film Festivali ile başlıyor. Bahtı Kara, 12-20 Haziran tarihleri arasında, Çin'in başkentinde bu yıl 13.?sü düzenlenecek festivalde izleyiciyle buluşacak.

    Bahtı Kara ayrıca 22 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde Polonya'da düzenlenecek 10. Ewa New Horizons Film Festivali ve 30 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında Almanya'da düzenlenecek Hamburg Film Festivali?ne de şimdiden davet edildi.

    Bahtı Kara, kara komedi ile aile draması türlerini harmanlayarak Türkiye'deki bağımsız sinemaya yeni bir ses getiriyor. Çok karakterli ve çok mekanlı hikayesiyle düşük bütçeli bağımsız filmlerde pek rastlamadığımız mekan ve karakter zenginliğine sahip Bahtı Kara, akıcı görsel diliyle her kesimden her yaşa hitap edecek bir aile ve gençlik filmi.

    Senaryonun oyunculara verilmeden, oyuncuların karakterlerine doğaçlama tekniği ile can verdiği filmde, Theron Patterson Türkiye'de çok denenmeyen bir oyuncu yönetimi tekniği uyguladı. Filmin yapım sonrası aşamasında ses tasarımına gösterilen özen ile sinemada sesin görüntü kadar önemli bir anlatım aracı olduğunu da vurgulayan Bahtı Kara, HD kamerayla yapılan çekimleriyle dijital sinemanın bağımsız sinemaya sağladığı olanakları sonuna kadar değerlendiren bir yapım oldu.

    Bahtı Kara, Haziran ayında Adana Altın Koza Film Festivali?nde yarışma dışı gösterilecek.

    Katıldığı Festivaller ve Ödüller:

    2009 Bursa İpek Yolu Film Festivali: Ulusal Yarışma

    Altın Karagöz, En İyi Film.

    Jüri Gerekçesi: ?Sıradan insanların hayatına bakışındaki ayrıntı zenginliği, duyarlı yaklaşımı, başarılı oyuncu seçimi ve yönetimi ve ses tasarımındaki yaratıcılığı nedeniyle Bahtı Kara en iyi film ödülüne layık bulunmuştur.?

    En İyi Erkek Oyuncu. (Reha Özcan)

    En İyi Senaryo. (Theron Patterson)

    2010 Uluslararası İstanbul Film Festivali: Yeni Türkiye Sineması

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top