Hesabım
    1. Çanakkale Troia Film Festivali Başlıyor!

    15-19 Eylül 2010 tarihleri arasında Çanakkale'de gerçekleştirilecek olan '1. Çanakkale Troia Film Festivali' 19 Haziranda ilk etkinliği ile açılıyor...

    Çanakkale Troia Film Festivali çerçevesinde, Türk sinemasının nitelikli filmlerini izleyiciyle buluşturmak dışında birçok etkinlik yapacaklarını belirten Festival Komite Başkanı Erdoğan Akduman, "Bu yıl ulusal uzun metrajlı Türk filmlerinin yarışacağı film festivalimizde yapımcıların yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destek sağlamak, Ulusal Sinemamızı gelişerek güçlenmesine hizmet etmek, sinema sektörümüzün estetik ve teknik gelişmesine katkı sağlamak, Türk sinemasının ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına zemin hazırlamak, Çanakkale halkının sanatsal etkinlikler yoluyla, sanatçı ve eserleriyle buluşmasını sağlamak dışında, öncesinde birçok etkinliği de festivale dahil edeceğiz" dedi.

    KONU KADIN

    Çanakkale Troia Film Festivali kapsamında düzenlenecek etkinlikler haziran ayında gerçekleşecek olan "Senaryo Yazarı, Yönetmen, Oyuncu Açısından Türk Sinemasında Kadın" konulu açık oturumla başlayacak. İsteyen herkesin ücretsiz katılacağı oturuma yönetmen Ezel Akay, senarist Nilgün Öneş, oyuncular Deniz Türkali ve Janset ve sinema eleştirmeni Esin Küçüktepepınar katılacak.

    Temmuz ve Ağustos aylarında da sürecek olan oturumlara sektörün önemli isimlerinin katılacağını belirten Akduman, "Çanakkale Troia Film Festivali sinema ve sinema severler adına birçok etkinliğe imza atmaya devam edecektir. Türk sinemamızı gerek ülkemiz de gerekse yurt dışında temsil etmiş birçok isim bu aydan itibaren Çanakkaleli ile kucaklaşmaya hazırlanıyor. Çanakkale halkının da belirleyeceği ve talep ettiği isimleri de sinema ve kültür adına Çanakkale'ye getireceğiz. Ayrıca birçok gazete, televizyon ve derginin sinema editörü, köşe yazarı, eleştirmeni de bu aydan itibaren festivali yakından takip etmek için Çanakkaleye gelmeye başlayacaktır" dedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top