Hesabım
    Sundance'e Katılabilirsiniz!

    YouTube'un başlattığı ve Kevin Macdonald'ın yöneteceği proje yönetmenlerini arıyor...

    "The Social Network" filmiyle Facebook'u anlatacak olan Hollywood internetin sosyal mecrasına hızlı bir giriş yapmıştı, şimdi sıra YouTube'da!

    Binlerce amatör yönetmen ve oyuncuya halihazırda videolarını tüm dünyaya paylaşma olanağı sunan YouTube, yeni projesiyle kullanıcılarına Ridley Scott yapımcılığında Oscar ödüllü yönetmen Kevin Macdonald'la çalışma fırsatı sunuyor. Ortaya çıkan çalışma ayrıca Sundance Film Festivali'nde de gösterilecek...

    "Life in a Day" ismi verilen projeye katılmak için tüm dünyadan kullanıcıların yapması gereken, 24 Temmuz 2010 tarihinde kendi yaptıkları film ve videoları YouTube'un bu proje için açtığı özel kanala yüklemek. Tek bir günde çekilecek film tamamen kullanıcıların yüklediği videolardan oluşacak.

    Filmi bir zaman kapsülüne benzeten yönetmen Macdonald'ın "Ben sizin bir gününüzü çekmek istiyorum, sizin, ailenizin, komşunuzun. Filmi işinize giderken çekebilirsiniz, oğlunuza, annenize ya da babaannenize giderken. Amacım 24 saatlik bir zaman diliminde hayatın bir fotoğrafını çekebilmek. 24 Temmuz 2010'un nasıl bir gün olduğunu gelecek nesillere anlatacak eşsiz bir sosyal sinema deneyimi yaşatmak." olarak tanımladığı "Life in a Day", 20 şanslı kişiye isimlerinin hazırlanan filmin jeneriğinde "yönetmen yardımcısı" olarak geçmesini sağlayacak.

    Herhangi bir dil şartı bulunmayan yarışma her dilden görüntüyü kabul edecek. Fakat filmde telif hakkı bulunan herhangi bir metaryal bulunmaması ön koşul.

    Film, Ocak 2011'de Sundance Film Festivali'nde ilk gösterimini yapacak.

    Bakalım yasaklı bir site olan YouTube'un bu projesine Türkiye'den kimler ismini yazdıracak?

    Detaylı bilgi:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top