Hesabım
    Yavuz Turgul 'Av Mevsimi' Hakkında Konuştu

    Yavuz Turgul, yeni filmi "Av Mevsimi" hakkında merak edilenleri cevapladı...

    Ünlü yönetmen Yavuz Turgul, 08 Temmuz Perşembe akşamı Nuriye Akman'ın TRT Haber'de sunduğu "Akılda Kalan" programına konuk oldu. Medyadan yıllarca uzak duran ve bugüne kadar filmleri ile ilgili çok az röportaj veren Turgul, yeni filmi "Av Mevsimi" hakkında merak edilenleri cevapladı.

    "Av Mevsimi"nin yaratım sürecinde hiçbir şeyin peşinden gitmediğini söyleyen Turgul, "Bir temadan hareket etmem. Akıl fikirden ziyade, hikâyelerimi sezgi ile oluşturmaya gayret ederim. Her yazdığım hikâyenin içinde her şey kendiliğinden gelişir ve oturur" dedi. Turgul, filmin hikâyesini ressam Yavuz Tanyeli'nin bir desen çalışmasından ilham alarak oluşturmaya başladığını söyledi.

    "Av Mevsimi"ni Şener Şen için mi yazdı?

    Yavuz Turgul, Nuriye Akman'ın Şener Şen ile ilgili sorusuna "Filmi tabi ki Şener Şen üzerine yazdım. Ama Av Mevsimi'nde çok karakter var. Eşkıya ya da Gönül Yarası filmlerindeki gibi tamamen Şener Şen'e yaslanmıyor. Kahramanlar arasında en önde duran tabi ki Şener Şen." diye yanıt verdi.

    Seri katil hikâyelerini beğendiği için polisiye bir film yapmak istediğini belirten Turgul, "Bu coğrafyanın bir polisiye filmi olur mu?" diye düşünerek yola çıktığını söyledi.

    Turgul, Cem Yılmaz'ı oyuncu olarak seçmesi ile ilgili ise "Artık her türlü filmi yapma hakkı kazandım. Bu nedenle kimsenin filmime getireceği şeylere çok ihtiyacım yok. Hayatta sadece iyi oyuncular aradım." dedi.

    Filmlerim çok cesur değil.

    Turgul, senaryolarındaki karakterleri oluştururken, derinleşmek için cesur olmak gerektiğini söyledi ve "Cesaretimin örnekleri sadece filmlerim kadarsa, bunlar çok cesur filmler değiller. Ben Marquis De Sade, Lord Byron ya da bir Dostoyevski değilim. Onlar karabasanlarla, karanlık koridorlar içinde yürümüş insanlar. Bu çok büyük bir cesaret ister. Kendi insanlığını paramparça yapmak ve oradan tekrar doğabilme cesareti." dedi.

    "Dizi sektöründe insanlar işkence çekiyor. Galalar son derece utanç verici."

    Tekrar dizi yazmayı düşünmediğini söyleyen Turgul, "Dizi sektöründe insanlar işkence çekiyor. Her şey berbat, her şey dökülüyor. Dizileri yapanlar değil ama seyirciler vasatlıktan çok memnun. Bir müzik koyuyorlar, oyuncular saatlerce birbirlerinin yüzüne bakıyorlar" şeklinde konuştu. Turgul, son dönemde diziler için yapılan gala organizasyonlarını son derece utanç verici bulduğunu belirtti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top