Hesabım
    'Sihirbazın Çırağı'nın Bilinmeyenleri

    'Sihirbazın Çırağı'nın eğlenceli kamera arkası bilgileri...

    Bu hafta vizyona girecek olan Sihirbazın Çırağı'nın (The Sorcerer's Apprentice) kamera arkası bilgileri hem eğlenceli hem de öğretici...

    . 'Sihirbazın Çırağı'nda, Goethe'nin 1979'de yazdığı 'Der Zauberlehrling' adlı şiirinden esinlenilmiştir.

    . Balthazar Blake'in (Nicolas Cage) araç tercihi benzerine az rastlanır 1935 model bir Rolls-Royce Phantom. Aracın "Merlin" olarak bilinen motoru İngiliz Spitfire uçaklarında kullanılmış, ayrıca bu uçaklar da II. Dünya Savaşı'nın kazanılmasına yardımcı olmuştu. Akrobasi sahneleri için gerçek Phantom'um birebir bir kopyası yapıldı. New York sokaklarında yapılan çekimlerde ise Phantom, turistlerin büyük ilgisini çekti...

    . Sihirbaz Maxim Horvath (Alfred Molina) tarafından Dave Stutler'ın peşine düşmeleri için çağrılan dört kurdun gerçek adları Bandit, Sierra, Samson ve Takoda. Kurtlar New Jersey'de bir çiftlikte yaşıyorlar.

    . Bir geçit töreni ejderhasının canlandırıldığı renkli Çin festivali sekansı, New York'un Çin Mahallesinin göbeğinde, Eldridge Caddesi'nde iki haftalık bir sürede çekildi. 500 kişilik figürasyon seçmelerine yerel Çin topluluklarından oluşan 2 binden fazla insan katıldı.

    . Tartışmalı ve dâhi mucit Nikola Tesla'nın icatları, felsefesi ve ruhu filmin tamamına yayılıyor. Ve ne tesadüftür ki, çekimlerin son günü Tesla'nın 153. doğum gününe denk geldi. Ayrıca, Tesla'nın iki binden fazla kişinin katıldığı cenazesinin düzenlendiği Manhattan 110. Cadde'deki John the Divine Katedrali'nde de çekim yapıldı.

    . Filmin büyü kitabı Encantus'un ağırlığı 34 kiloydu ama farklı versiyonlar da yapıldı. Buna 4,5 kiloluk bir kopya ve "Fantasia" sekansı için de ayrı bir kopya dahil.

    . Devasa Encantus'un her bir sayfası, ortaçağ ciltleme uzmanları tarafından eskitildi. Zımparalama ve kâğıtları çayla ıslatmaya kadar bir sürü yöntem kullanıldı.

    . Merlin Circle'daki yedi bölge şöyle: Uzay-Zaman, Hareket, Madde, Elementler, Dönüşüm, Akıl ve merkezde Yasak bölge-Aşk. Merlin Circle'daki yeraltı laboratuarından çıkan çok renkli alevler, özel efekt ekibi tarafından, zeminin 15 santimetre altında bir su deposunda, devasa bir set üstü ocağa benzer ateş çubuklarıyla yapıldı.

    . "Sihirbazın Çırağı" Nicolas Cage'in, Jerry Bruckheimer'la çektiği yedinci filmi. Bundan önce: "Kaya", "Con-Air", "60 Saniye", "Con Air," "Gone in Sixty Seconds," "Büyük Hazine," "Büyük Hazine: Sırlar Kitabı" ve "G-Force" filmlerini çekmişlerdi. Yönetmen Jon Turteltaub'la da üçüncü filmi.

    . Kostüm tasarımcı Michael Kaplan ve ekibi, Balthazar Blake'in (Nicolas Cage) uzun deri ceketinin birebir 10 kopyasını hazırladı. Balthazar'ın bütün yüzükleri de özel hazırlandı.

    . Büyük bir sihirbaz savaşının yapıldığı Bowling Green, 1733 yılında belediye meclisi tarafından çim bowlingi sporunun yapılması amacıyla Amerika'nın ilk umumi parkı ilan edildi. 9 Temmuz 1776'da, sömürgeciler parkta yer alan 1814 kilogram ağırlığındaki Kral III. George'un atlı heykelini devirip, cephane yapmak amacıyla parçalara ayırıp eritti.

    . Set dekoratörü George DeTitta Jr, yapım tasarımcısı Naomi Shohan'ın Arcana Cabana seti için, protez bacak, kafaları kopartılmış oyuncak bebekler, büzülmüş başlar, iskeletler ve bir de tek boynuzlu at iskeleti dâhil olmak üzere 500 bin kadar tuhaf nesne topladı.

    . Sihirbaz Sun Lok'un (Gregory Woo) zırhlı eteği, kostüm departmanı tarafından binden fazla el yapımı, tek tek birleştirilmiş deri levhalardan yapıldı. Yine aynı şekilde yapılan bir de kopyası vardı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top