Hesabım
    Haftanın Filmleri

    Bu hafta, Saftirik Greg'le birlikte 5 yeni film vizyonda!

    Tüm beyazperde.com okuyucularının bayramını kutlarız. Bayramda tam beş yeni film vizyonda.

    Bu arada, bir uyarı: Pazar günü seçimlerden dolayı saat 17:00’ye kadar seans gösterimi yapamayacak sinemalar olacaktır. Ayrıca, bu saatten sonra değişikliklerle seanslar gösterilebilinir. Lütfen seans bilgilerine bakarken bu ayrıntıyı göz önünde bulundurunuz ve gerekirse sinema salonlarını arayarak bilgi alınız.

    Gelelim bu hafta vizyona giren filmlere:

    Perşembe gününden vizyona giren Saftirik Greg’in Günlüğü, Jeff Kinney'nin The New York Times en çok satan kitaplar listesinde 74 hafta boyunca kalmayı başaran, tüm dünyada büyük beğeniyle okunan, Greg isimli bir ortaokul öğrencisinin eğlenceli maceralarını Greg'in dilinden ve illüstrasyonlarla anlatan Diary of a Wimpy Kid / Saftirik serisinden sinemaya uyarlanan bir yapım. Film hem çocuklara hem de büyük yaştaki izleyicilere hitap ediyor. Film bayram tatilinin ilk günü olan 09 Eylül Perşembe günü seyirciyle buluştu.

    Filmin konusu kısaca şöyle: Greg Heffley için ortaokul dünyadaki en gereksiz fikirdir. Yüzlerce sosyal mayınla döşenmiş, etrafını moronların-yetmezmiş gibi garip kızların, kabadayı tiplerin, öğlen arası kafeterya sürgünlerinin kapladığı bir yerdir. Bu sonu gelmez ?işkence'lerden sıyrılmak, farkedilebilmek ve hakettiğini düşündüğü statüyü kazanmak için Greg bir sürü plan düzenler ki bu planların hepside tabii ki de ters gider. O da çareyi tüm bunları bir parça kağıda, bir günlüğe yazmakta bulur.

    Ölümcül Deney 4: Ölümden Sonra, Capcom tarafından piyasaya sürülmüş Resident Evil adlı bilgisayar oyunundan 2002 yılında sinemaya uyarlanan Ölümcül Deney(Resident Evil)in devam niteliğindeki dördüncü film. Fusion System 3D tekniğiyle çekilmiş film görsel açıdan etkileyici olsa da, serinin diğer filmleri gibi gene oyunuyla boy ölçüşeceğe benzemiyor.

    Filmin konusu kısaca şöyle: Virüsün etkilerinden insanlar zombiye dönüşürken, Alice, sağ kalanları kurtarma macerasına bu bölümde de devam ediyor. Alice ve yardım aldığı eski bir arkadaşı, buldukları yolun onları zombilerden uzak bir sığınağa götüreceğini sanmaktadırlar. Ancak varacakları şehirde binlerce zombi onları beklemektedir.

    Centilmen ile Oscarlı oyuncu George Clooney, ilk filmi ?Control? ile haklı bir saygınlık kazanmış yönetmen Anton Corbijn'in ikinci filminde başrolde karşımıza çıkıyor. The American-Centilmen, Martin Booth imzalı ?A Very Private Gentleman? adlı romandan sinemaya uyarlandı. Kitap Amerika'da Picador Yayınları tarafından, ?The American? ismiyle tekrar basıldı.

    Filmin konusu kısaca şöyle: Kiralık katiller arasında Jack yıllar içinde usta mertebesine yükselmiş, acımasızlığıyla tanınan biridir. İsveç'deki işi beklediğinden farklı şekilde sonuçlanır. Sıradaki işi onun son işi olacaktır. Her görevden sonra yaptığı gibi küçük bir İtalyan kasabasında kendine yarattığı ?vaha'da inzivaya çekilir ama olaylar farklı gelişir.

    Adele'nin Olağanüstü Maceraları, gerçek bilgi ile gerçeküstü unsurları incelikli biçimde buluşturan bir yapıya sahip. Jacques Tardi imzalı bu çizgi romanın uyarlaması olan film Luc Besson imzasını taşıyor.

    Filmin konusu ise kısaca şöyle: Yıl 1912. Adele, amacına ulaşabilmek için sınır tanımayan gözü kara genç bir gazetecidir. Buna Mısır'a gidip oradaki mumyalarla uğraşmakta dahildir.

    Paramparça ise haftanın tek Türk filmi. ?Tek Türkiye? dizisinin başrol oyuncusu Ozan Çobanoğlu, senaryosunu yazdığı ve başrolünü oynadığı Paramparça filmi ile karşımızda olacak. Kara filmin başarılı örnekleri arasında yer almaya şimdiden aday gösterilen filmin, senaryo aşaması 3 yıl, çekim aşaması ise 8 hafta sürmüş.

    Filmin konusu kısaca şöyle: Hapisten yeni çıkan ve geçmişin tüm karanlığını unutmak isteyen eski kiralık katil Kemal, dış dünyadan kaçsa da, kendi içinde vicdan hesabı onu rahat bırakmaz. Yeni bir hayata başlayabilmenin yolunu, eşi ve kızında bulmaya çalışır. Fakat kötü kaderi hep ensesindedir.

    İyi seyirler, iyi bayramlar!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top