Hesabım
    Tarantino Kayırdı mı?

    Quentin Tarantino jüri başkanlığı yaptığı Venedik Film Festivalinde kayırmacılıkla suçlandı.

    Ünlü yönetmen Quentin Tarantino?nun yakın arkadaşı mı sevgilisi mi emin olamadığımız Sofia Coppola, Somewhere ile en iyi film ödülünü alırken, en yakın arkadaşı Alex de la Iglesia ise en iyi yönetmen ödülünü aldı.

    İtalyan gazetesi Correre della Sera'nın film eleştirmeni Paolo Mereghetti, Tarantino'nun kararlarını eleştirdi. Somewhere ve Road to Nowhere filmlerinin ödül kazanacak kadar özel filmler olmadığını söyleyen yazar, Tarantino’yu arkadaşlarını kayırmış olmakla suçladı..

    Tarantino ise iddiaları reddederek, jüriyi hiçbir şekilde yönlendirmediğini söyledi. Fakat bunun başına gelmesine şaşırmadığını, 20 yıl önce Monte Hellman'ın onu Sundance Film Festivali'nde uyardığını, jüride bir arkadaşa sahip olmanın aslında en büyük düşmana sahip olmakla eşdeğer olduğunu, size ödül veren arkadaşınızın ne kadar utanç duyacağını anlatmıştı ve ben kendimi bu pozisyona getirmeyeceğim demiştim ama benim de başıma geldi dedi.

    Ödül kazanan filmleri izleyip, bu ödülleri bileklerinin hakkıyla kazanıp kazanmadıklarını biz de tartışabiliriz. Fikirleriniz?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top