Hesabım
    Malatya İçin Sinema Vakti

    Malatya Uluslararası Film Festivali açılışında Türk sinemasının güldüren yüzleri ağırlanıyor.

    26 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında zengin film programı, sinema seminerleri, atölyeler, sergiler ve söyleşilerle Malatyalılarla ilk kez kucaklaşacak olan Malatya Uluslararası Film Festivali, sinemada 'mizah' temasının yanı sıra ulusal sinemamıza verdiği önem ile de gündemde.

    Festival kapsamında verilen ilk 'Onur Ödülü', Yeşilçam'ın güldürü filmleri ile seyircinin gönlüne taht kuran, Türk sinemasının emektar oyuncularından,Tosun Paşa', 'Süt Kardeşler' ve son filmi Kâğıt; Erol Günaydın'ın oynadığı 'Beyaz Melek' filmleri Festival kapsamında Malatyalı sinemaseverlerle buluşacak.

    Festivalin Açılış Filmi 'Badem Şekeri'.

    26 Kasım Cuma günü perdelerini açan festivalin ilk filmi, Türk Sinemasına pek çok değerli yapımı sunmuş olan Osman F. Seden'in senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı, 1963 yapımı, başrolleriniTosun Paşa'yı yeniden izleyicilerle buluşturmayı planlıyor. Vipsaş Stüdyoları tarafından restore edilen 'Tosun Paşa'nın 35mm kopyası bastırılarak festivalde beyaz perdeye taşınıyor. Festivalin ardından filmin restore edilmiş kopyası ulusal sinema arşivine kazandırılacak. Ayrıca "Kemal Sunal'ın Anısına" bölümüyle, 10 yıl önce aramızdan ayrılan oyuncunun restorasyonu yapılmış başka filmleri de sinemaseverlerle yeniden buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top