Hesabım
    İstanbul Film Festivali'nde En İyi Filme 150 Bin TL!

    Festival 30. yılında ulusal yarışma ödüllerini arttırıyor

    Uluslararası İstanbul Film Festivali 30. yılını kutluyor. Akbank sponsorluğunda 2-17 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Film Festivali, 30. yılında Altın Lale Ulusal Yarışma para ödüllerinin miktarını artırdı.

    30. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde jürinin seçeceği En İyi Film'e Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen ödül 50.000 TL'den 150.000 TL'ye çıkartıldı. En İyi Yönetmen'e ise 50.000 TL ödül verilecek. Yine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın vereceği En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleri ise 10.000'er TL olacak. Ayrıca, Jüri Özel Ödülü, 2011 yılında ilk defa maddi bir ödülle desteklenecek ve bu ödülü kazanan filme 30.000 TL verilecek. Uluslararası İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışması'nda jüri ayrıca, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Özgün Müzik dallarında da ödül veriyor.

    Efes Pilsen, Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Jürisi'nin Ulusal Yarışma'ya katılan filmler arasından seçeceği filmin yönetmenine bir sonraki filminin yapımında kullanılmak üzere 30.000 Dolarlık para ödülü veriyor. Ulusal Yarışma'da FIPRESCI Ödülü Onat Kutlar anısına veriliyor.

    Uluslararası İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışması'na uzun metrajlı kurmaca filmlerin yanı sıra, son iki yıldır olduğu gibi uzun metrajlı belgesel ve animasyon filmler de başvurabilecek. Festival yönetmeliğiyle başvuru formları Festival Merkezi veya www.iksv.org/film adresinden temin edilebilir.

    Festivale katılmak isteyen Türk filmlerinin, 4 Şubat 2011 Cuma akşamına kadar festival merkezine (İKSV, Sadi Konuralp Cad. No: 5 34433 Şişhane) başvurmaları gerekiyor.

    İstanbul Film Festivali'yle ilgili ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org/film

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top