Hesabım
    Elemiyoruz, Ellemiyoruz!

    Daha önce en az bir kısa film festivalinden elenmiş filmlerin katılabildiği, Uluslararası 2.el Kısa Film Festivali, yoluna sınırları aşarak devam ediyor...

    Uluslararası bir statüye kavuşan, "2. el Kısa Film Festivali", 1-5 Mart 2011 tarihleri arasında 5. kez sinema severlerle buluşacak.

    Eve hüsranla dönen kısa film tutkunlarının yüzünü güldüren "2. el Kısa Film Festivali", 2011 yılında 5. yaşını kutlayacak. 2011'in Mart ayında izleyenlerin karşısına çıkacak olan festival, kısa film severleri yine dünya çapında film ve yönetmenlerle buluşturacak. Festival, uluslararası gösterim ve atölyeleriyle dikkat çekerken, sıra dışı ve kaliteli etkinlikleriyle de diğer festivallerden ayrılacak. Yönetmen, yapımcı, oyuncu ve akademisyenlerden oluşan seçkin jüri üyelerine dünya çapında ün yapmış isimleri de katmış olan festival, katılımcılara bu değerli konuklarıyla yine film yorumlarını paylaşma fırsatı sunacak. Festivale film başvuruları ise 1 Eylül'de başlayıp 31 Aralık günü 23:59'da sona erecek.

    Festival Ödülü Belli Oldu!

    Festivalin beşinci yılında "Övgüye Değer Film Ödülü"ne layık görülen yönetmen, Türkiye'de sınırsız ekipman, kaliteli dersler ve stüdyo kullanımı sunan Digital Film Acedemy'de 4 aylık "Digital Film Making" isimli atölyeye ücretsiz katılmaya hak kazanacaktır.

    Ayrıca beşinci Uluslararası 2. El Kısa Film Festivali`nin üç kişiden oluşan 2. El Jürisi belirlendi! Geçtiğimiz yıllarda da festivalimize jüri üyesi ve konuk olarak onur katan Gökçe Pehlivanoğlu, Murat Akser ve Thomas Balkenhol`dan oluşan 1. Aşama Jürisi, festivale başvuran filmleri izleyip, her birine en az bir cümleden oluşacak olan yorumlar yazıp, film sayısını 2. Aşama Jürisine devretmek üzere 11`e indirecektir.

    Telif Kararı

    Festival yönetimi, öncelikle Türkiye'deki film festivallerinin kalitesinin artmasını ve sonrasında da kısa filmcilerin emeklerinin karşılığını almasını istiyor. Bu yüzden 2011 yılından itibaren, festivale gönderilen her kısa film için, festival telif hakkı ödemeye hazırlanıyor.Öncelikle festivale gönderilen her film- teknik yeterlilik kriterine uygun olan her film, festival programına kurayla yerleştirilecek. Festival her seans için izleyicilerden 2 lira bilet ücreti alacak. Ve bir seanslık gösterim için salona giren her izleyici için bu ücret seyirciden talep edilecek. Seans içerisinde yer alan filmlerin toplamınca, seans da elde edilen gelir, seans filmlerinin sayısına bölünecek. Örneğin, salonda 200 izleyici varsa, kişi başı 2 liradan seans geliri 400 lira olacak. Bu miktar, seans da yayınlanan film sayısına bölünecek ve her film yönetmenine bu miktar ödenecek. Yani 90 dakika- bir seans da 4 kısa film varsa, film başına 100 lira telif ödenecek. Bu ödeme yönetmenin festival başvurusu sırasında, Festivale bildirdiği banka hesap numarasına ödenecek. Festival bu sistemden herhangi bir gelir elde etmeyecek. Satılan bilet tutarının tamamı, kısa filmcilere ödenecek.

    'Ön Elemede Elenmiş Film Kötü Film Değildir'

    http://www.ikincielfestivali.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top