Hesabım
    Gezici Festival'den Son Durak Sürprizi

    Bugün Ordu'da sona eren festivalin son film gösterimi yarın Santral İstanbul'da!<br />

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler programından yapılan açıklamaya göre, 3-19 Aralık arasında Ankara, Artvin ve Ordu'da sinemaseverle buluşan Gezici Festival, iki film gösterimi ile özel olarak Santral İstanbul'da yolculuğuna son noktayı koyacak.

    20 Aralık Pazartesi günü, Uygunadım Hayatlar!" bölümünde yer alan iki belgesel film gösterimi ve bir sohbet ile gerçekleşecek etkinliğin detayları ise şu şekilde:

    Yargıç ve General

    Yönetmen: Elizabeth Farnsworth, Patricio Lanfranco

    Süre: 86'

    Eski diktatör General Augusto Pinochet hakkındaki suçlamaları araştırmak üzere seçilen Şilili bir yargıç, 1970'li ve 80'li yıllarda General'in yönetimi sırasında işlenen kan dondurucu vahşetlerle ilgili gerçeği keşfedince, bir Pinochet destekçisinden, amansız bir infazcıya dönüşür. Guzman'ın hikâyesi darbeyle hâlâ yüzleşememiş ülkelere, özellikle Türkiye'ye örnek olabilecek türden olağanüstü bir hikâye...

    Gösterim: 17:00-18:30

    12 Eylül

    Yönetmen: Özlem Sulak

    Süre: 61'

    Özlem Sulak imzalı 12 Eylül adlı belgesel 12 Eylül'ü yaşayan 13 kişiyle yapılan görüşmeleri içeriyor. Sulak'ın filmi, takip, zulüm ve yıkımlarla dolu bu dönemin kişisel hayatlarda ve kolektif hafızalarda bıraktığı derin yaraların izleriyle seyircisini yüzleştiriyor.

    Gösterim: 19:00-20:00

    İzleyicilerin filmleri tartışacağı sohbet: 20:10-21:00

    Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü E3-101

    Gezici Festivali İstanbul'da yakalamak isteyenlere duyurulur!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top