Hesabım
    'Tron Efsanesi' ABD'de Vizyona Girdi!

    Film ilk hafta sonunda 43 milyon dolar gişe yaptı. Eleştiriler ise pek iç açıcı değil...

    Uzun zamandır merakla beklenen 'Tron Efsanesi' sonunda ülkesi ABD'de vizyona girdi. En son görsel teknolojiyi vaat ettiği reklam kampayalarıyla dikkatleri üzerine çeken film, ilk hafta sonunda 43.6 milyon dolarlık bir hasılat elde ederek, 16,7 milyon dolarla aynı gün vizyona giren 'Ayı Yogi'nin önünde gişenin zirvesine yerleşti.

    170 milyon dolarlık bütçesiyle ilk Jeff Bridges ve Daft Punk'ın müziklerine rağmen film, film eleştirisi veritabanı Rottentomatoes'da ancak %49'luk bir beğeni oranı yakalamayı başarabildi.

    Yavaş bir akıcılığa, donuk bir oyunculuğa ve aksak bir senaryoya sahip olduğu yönünde gelen ilk eleştirilerle birlikte film, bazı eleştirmenler tarafından yerden yere vurulmuş durumda. Fazla şişirilmiş bir balona benzetilen film, aslında ilk gösterimden sonra yapılan eleştirileri doğrular nitelikte olduğundan aslında pek de şaşkınlık yaratmadı. Bağımsız sinema sitesi Indiewire'dan Erik Kohn filmi "bir hiçlik gösterisi" olarak nitelerken, Hitflix'ten Drew McWeeny'e göre film büyük bir hayal kırıklığı: plastik, sahte ve tamamen ruhsuz.

    Yabancı basında bunlar olurken bizler 'Tron Efsanesi'ni biraz daha bekleyeceğiz çünkü film ülkemizde 28 Ocak 2011'de vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top