Hesabım
    '2001'in Kayıp Görüntüleri Hakkında Warner Bros Konuştu!

    Bulunan görüntüler kendi arşivimizde baştan beri mevcuttu...

    Geçtiğimiz hafta Kansas'taki bir tuz madeninde bulunan ve ünlü yönetmen 2001: Uzay Macerası'na ait olduğu söylenen 17 dakikalık kayıp görüntüler hakkında filmin stüdyosu Warner Bros. bir açıklama yayımladı.

    1968'de çekilen ve ilk versiyonu 160 dakika olan '2001: Uzay Macerası', daha sonra kurgu masasında yönetmeni tarafından 141 dakikaya indirilmişti. O tarihten bu yana eksik olan bölümlerin kayıp olduğu sanılırken, görüntülerin filmin özel efekt yöneticisi olan Douglas Trumbull tarafından bir tuz madenindeki kasada bulunduğunun açıklanması soru işaretlerini de beraberinde getirmişti.

    Tüm bu yaşananlar sonrasında Warner Bros. yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi: "Kubrick '2001'in New York'taki ilk gösteriminden sonra filmden 17 dakikalık bir bölümü kesti ve bu kısaltılmış versiyonu da nihai kurgu olarak belirledi. Zaten bulunan görüntüler de kendi arşivimizde baştan beri mevcuttu. Film, Kubrick'in istediği gibi sunuldu ve korundu. Warner Bros.'un Kubrick'in kurgusunu genişletmek ya da revize etmek gibi düşüncesi bulunmuyor."

    Warner Bros.'un öteden beri Kubrick'in anısına olan bağlılığı biliniyor. Silinen görüntülerin yıllardır Warner Bros.'un elinde olduğunun anlaşılmasına rağmen, görüntüleri özel bir DVD/Blu-ray'de 'extra' olarak sunmayışı da -her ne kadar filmin hayranlarını üzse de- bunu bir kez daha kanıtladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top