Hesabım
    Sofya'dan 'Kar Beyaz'a Ödül!

    Uluslararası Sofya Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü ''Kar Beyaz'ın oldu...

    Avrupa sinema dünyasının önde gelen festivallerinden biri olan Uluslararası Sofya Film Festivali'nde (15th International Sofia Film Festival) Jüri Özel Ödülü Selim Güneş'e verildi.

    Başkent Sofya'nın NDK Halk Kültür Sarayı'nda düzenlenen görkemli ödül seremonisinde seçkin 12 Avrupa filmi ile yarışan 'Kar Beyaz'ın yönetmeni Selim Güneş ve filmin yapımcısı Nur Güneş, festivale katılan jüri üyeleri ve Bulgar sinemacılar tarafından tebrik edildi.

    Festivalin uluslararası yarışma dalında jürinin özel tercihi olarak gösterilen 'Kar Beyaz'ın yönetmeni Selim Güneş, A.A. muhabirine açıklamasında Türk sinemasının Avrupa'da böylesi değer görmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Güneş, "Festivalde 'En İyi İkinci Film' olarak seçildik. Uluslararası bir festivalde aldığımız bu ilk ödül bizi çok mutlu etti" şeklinde konuştu.

    SIFF'in Bulgar, İtalyan ve Türk sinema eleştirmenlerinden oluşan Uluslararası Film Eleştirmenleri Jürisi'nde Türkiye'yi sinema yazarı Mustafa Ege Görgün temsil etti.

    Festival programında sunulan, "Çok Özel Beş Film" konulu ayrı bir bölümde gösterilen, yönetmenliğini Bal" filmi de büyük ilgi gördü.

    Festivalin gala gecesinde düzenlenen ödül töreninin ardından SIFF'in afişinde yer alan "Kar Beyaz" ve "Bal" dahil 200'ü aşkın Avrupa filmi 20 Mart'a kadar Sofya'nın yanı sıra, Varna ve Burgas kentlerindeki sinemalarında gösterilecek.

    Aleksei Uchitel'in 'The Edge' filmiyle kapanışını yapan 15. Sofya Film Festivali'nde büyük ödül ise, yönetmenliğini Dragomir Sholev'in yaptığu Bulgar yapımı 'Shelter'in oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top