Hesabım
    Ağır Abi, Bu Hafta Vizyonda!

    'Ağır Abi', iki arkadaşın ağır abi olma yolunda verdikleri mücadele sırasında iki güç arasında kalmalarını konu alıyor...

    Yönetmenliğini Oğuzhan Uğur'un yaptığı, başrollerini Halil Taşdemir, Senem Başak, Serhat Turan ve Erdinç Kurt'un paylaştığı Ağır Abi, bugün vizyona girdi. İki gencin mafya olma yolunda yaşadığı birbirinden komik olayları anlatan filmin müziği için Müslüm Gürses ve PİT10 düet yaptı.

    Çekimleri filme konu olacak türden ironik ve maceralarla dolu geçen ve tamamen genç bir kadronun ortak çalışması olan film, ağır abi olmaya karar veren iki gencin bu yolda yaşadığı birbirinden komik olayları anlatıyor. Film Arası Dergisi'nin basın sponsorları arasında yer aldığı Ağır Abi'nin konusu kısaca şöyle;

    'Ağır Abi', iki arkadaşın ağır abi olma yolunda verdikleri mücadele sırasında iki güç arasında kalmalarını konu alıyor. Efe ve Yiğit adında iki genç moda olan mafya dizilerinden etkilenmeyi abartıp ağır abi olmayı kafaya koymuşlardır. Ağır Abi olabilmek için ne yapabileceklerini düşünürlerken, Türkiye'de yaşayan en acımasız mafya babası olan Abidin Cirit'in yaşadığı kasabaya gitmeye karar verirler.

    Ufak bir güç gösterisiyle kendilerini Abidin Cirit'e kanıtlayan ikili, amaçlarına ulaştıklarını zannederken, Cirit'in bir anda tövbe edip kendini âlemden emekli etmesiyle yıkılır. Cirit elini yine de ikilinin üzerinden çekmez ve Efe'yle Yiğit'i tek oğlu olan Sultan'ın koruması olarak görevlendirir. Sultan'ın ipe sapa gelmez, aşırı şımarık hareketleri yüzünden gençlerin başına olmadık şeyler gelir. İkili kendilerini Sultan yüzünden başlarına açılan dertten sıyırmaya çalışırken, kendilerini bir anda Antepli ve Cirit arasında geçen büyük bir intikam savaşının ortasında bulur.

    MÜSLÜM GÜRSES'İN PİT10'LA DÜETİ ON BİNLERE ULAŞTI!

    Filmin en büyük sürprizlerinden biri de Müslüm Gürses! Ünlü sanatçı, sözlerini filmin yönetmeni Oğuzhan Uğur'un yazdığı 'Ağır Abi' şarkısını kendine has üslubuyla yorumlayarak genç kadroya omuz verdi. Müslüm Gürses'in Pit10'la birlikte seslendirdiği şarkı, paylaşım sitelerinde yüz binlerce kişi tarafından dinlenerek büyük bir başarıyla imza attı! Filmin müziklerini bu alanın tanınmış isimlerinden, Altın Portakal ödüllü Mazlum Çimen ve Saki Çimen, kurgusunu da yine ödüllü bir isim olan Serdar Çakular yaptı.

    YÖNETMEN OĞUZHAN UĞUR: 'BOL KAHKAHA VADEDİYORUZ'

    Hayli zorlu geçen çekimlerin ardından, ilk filmi Ağır Abi'yi tamamlayan genç yönetmen Oğuzhan Uğur, filmin macerasını Film Arası Dergisi'ne anlattı. Heyecanı gözlerinden rahatlıkla okunabilen genç yönetmen, seyirciye bol kahkahalı, seyirlik bir film hazırladıklarını söyledi. Uğur, filmin çekim süreci ve kendisi gibi gençlerden oluşan filmin kadrosu ile ilgili olarak şunları söyledi:

    100 dakika süren bir filmin 200 dakika da çekildiğini düşündüren sinema cahilliğinin çok çok ilerisinde de olsak, önceden film çekmiş ve vizyona sokmuş birçok yönetmen ve yapımcıdan gerideydik bu projeye başlarken. Çekim öncesi yüzlerdeki koca tebessümler altında verilen maddi destek sözlerine ne derece inanmamız gerektiğini muhakeme edemeden attık adımlarımızı. Ama sonuç olarak Halil Taşdemir ve Serhat Turhan'ın bana ve filme olan inancı sayesinde ve yapımcılık destekleriyle tüccar beyinleri ekarte edip sanatımıza odaklandık. Zorluklarla ilgili düşünecek çok şey var ders çıkaracağımız da. Ama sanırım konuşulacak hiç bir şey yok. Biz başardık. Önemli olan da bu!'

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top