Hesabım
    Oya Baydar ve Melek Ulagay yarın festivalde!

    "Bir Dönem İki Kadın" adlı kitaplarıyla sol harekete kadınların penceresinden bakan yazarlar, Uçan Süpürge'de...

    Oya Baydar ve Melek Ulagay, 14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında yarın Ankara Üniversitesi'nde gençlerle buluşacak.

    14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin Ankara'daki üç büyük üniversitenin işbirliğiyle hazırladığı özel program devam ediyor. Festivalde yarın da Ankara, Hacettepe ve Orta Doğu Teknik Üniversiteleri kampüslerinde film gösterimleri ve söyleşilerle gençlere ulaşacak.

    Festivalin bu seneki teması olan "iktidar" başlığı altında gösterilen en iyi filmlerden "Hayvan Yürek" yarın AÜ Cebeci kampüsündeki ATK Salonu ile Hacettepe Sıhhıye kampüsündeki Yeşil Salon'da 12.30'da seyircisiyle buluşacak. Bu gösterime katılarak cinsiyet rollerinin yarattığı iktidar üzerine söyleşecek olan Hülya Uğur Tanrıöver, filmin 18.00'de ODTÜ Üçlü Amfi'deki gösteriminde de bir söyleşi yapacak.

    Cebeci kampüsü ATK Salonunun yarın heyecanla beklenen konukları var. Türkiye'deki sol hareketi birbirlerinin aynasından anlattıkları "Bir Dönem İki Kadın" kitaplarının ardından Ankara'da ilk kez okurlarıyla buluşacak olan Oya Baydar ve Melek Ulagay, 15.00'te üniversite öğrencileriyle buluşacak.

    ODTÜ Çobanoğlu Salonunda saat 16.00'da Mehmet Ecevit'le "Toplumsal Cinsiyet ve İktidar" söyleşisi var. Hacettepe Beytepe'de ise 16.00'da, festivalin kadın ticareti temalı iddialı filmi "Küçük Asker'in ardından Kadın Dayanışma Vakfı üyelerinin katılımıyla söyleşi yapılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top