Hesabım
    The Artist, Altın Palmiye İçin Yarışıyor!

    Altın Palmiye'de yarışan iddialı filmlerden biri olan The Artist'in basın gösterimlerinden sonra ekip basın konferansında soruları cevapladı...

    Beyazperde.com Cannes'dan bildirmeye devam ediyor!

    Altın Palmiye için yarışan Michel Hazanavicius imzalı The Artist filminin basın gösterimleri bugün yapıldı. Gösterimlerden sonra basın konferansına yönetmen Michel Hazanavicius iki başrol oyuncusu Bérénice Béjo ve Jean Dujardin, yapımcı Thomas Langmann, besteci Ludovic Bource, ve görüntü yönetmeni Guillaume Schiffman katıldılar.

    Bu festivalden ve hatta belki Oscar'dan bile ödülle döneceği şimdiden konuşulan filmle ilgili yönetmene birçok soru soruldu. Neden sessiz film yapmak istediğiyle ilgili soruya yönetmen şöyle cevap verdi:

    "Bu uzun süredir aklımda olan bir fikirdi aslında. Sessiz sinemalar sinemanın safi kendisidir ve en büyük yönetmenler sessiz sinema yönetmenlerinden çıkmıştır. Sessiz sinemalar melodramda iyi durur düşüncesini benimsemedim, Chaplin'i ele alın..."

    Bérénice Béjo rolüyle ilgili şunları söyledi:

    Murnau'nun City Girl adlı filmini izledim. Şunu gördüm ki tüm oyuncular çok modernler. Joan Crawford, Gloria Swanson ve Marlene Dietrich gibi isimleri araştırdım ve haklarında 150'den fazla video izledim. Bu aktrisleri düşünerek okudum senaryoyu. Bunu yapa yapa Ben Peppy Miller'ım dediğim bir noktaya vardım çekimlerde.

    Thomas Langmann Hazanavicius ile birlikte çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

    3D film manyaklığı almış yürümüşken Michel farklı bir şey yapmak istiyordu, benim de hoşuma giden bu oldu. . İşimin cevheri nerede diye soracak olursanız, hayalleri olan biriyle çalışmak diyebilirim.

    Michel Hazanavicius tarafından yazılan ve yönetilen The Artist, siyah-beyaz ve sessiz film olmasıyla dikkat çekiyor. 1920'li yılların sonunda Hollywood'da geçen filmde zamanla gözden düşen bir aktörle, yıldızı yeni yükselen ve aktöre aşık bir aktrisin hikayesi anlatılıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top