Hesabım
    Oscarlı Müzisyen Türkiye'de!

    En İyi Film Müziği Oscarı kazanan piyanist Dave Grusin, 17-18 Haziran'da Jazz Center'da...

    Heaven Can Wait, The Champ, On Golden Pond, Tootsie, The Milagro Beanfield War, Havana gibi filmlerin müziklerini yapan ve En İyi Film Müziği Oscarı kazanan Dave Grusin ilk defa Türkiye'de!

    Amerikalı müzik devleri, piyanist David Grusin ve gitarist Lee Ritenour, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında İstanbul'a geliyor. 17-18 Haziran tarihlerinde İstanbul Jazz Center'da gerçekleştirilecek konserlerde, sanatçılara basta Melvin Davis, davulda ise Sonny Emory eşlik edecek.

    1934 doğumlu piyanist Grusin, sayısız sinema ve televizyon filminin müziğini yaptı. 1959 -1966 yıllarında Andy Williams'ın müzik direktörü ve pianisti olarak çalışmış ve daha sonra film müzikleri kariyeri başlamıştır. Grusin 70'lerde Sarah Vaughan, Quincy Jones ve Carmen McRae için aranjmanlar ve kayıtlar yapmıştır. Çalışmalarıyla 12 kez Grammy ve 1 kez de Oscar kazanan sanatçı, 2000 yılından bu yana klasik ve caz türünde eserler veriyor, farklı sanatçılarla işbirliği yapıp turnelere çıkıyor. Lee Ritenour'la 1985'te hazırladığı Harlequin albümüyle Grammy kazanan Grusin, "Two Worlds" ve "Amparo" isimli iki yeni albümle tekrar Grammy'ye aday gösterildi.

    1964'lerde başlayan film müzikleri kariyerine 30 dan fazla film müziği sığmıştır.. Kendisine en iyi film müziği Oscar adaylığı kazandıran film müzkleri arasında Heaven Can Wait, The Champ, On Golden Pond, Tootsie, The Milagro Beanfield War (1988 yılında bu film ile En İyi film Müziği Oscarı'nı kazanmıştır), Havana, The Fabulous Baker Boys ve Firm. Diğer bilinen film müzikleri ise The Heart is a Lonely Hunter, Three Days of the Condor, The Goodbye Girl, And Justice For All, Reds ve Tequila Sunrise'dır..

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top