Hesabım
    Hayalet Kitap Beyazperdede

    Genç yazar Doğu Yücel'in fantastik romanı Taylan Biraderler yönetiminde sinema filmi oluyor!

    Doğu Yücel fantastik hikayelerden oluşan ilk kitabının ardından, Hayalet Kitap adını taşıyan romanı ile karşımıza çıkmıştı. Sinemaya son derece yatkın bir öykü barındıran roman, Okul adıyla sinema filmi oluyor. Doğu Yücel'in senaryosuna da imza attığı projenin yönetmeni ise Taylan Biraderler.

    Durul Taylan ve Yağmur Taylan Türkiye'nin ilk fantastik-korku dizisi Sır Dosyası'na imza atmıştı. Şu an Atv için Baba'yı çeken ikili, Doğu Yücel ile Nisan ayından beri sessiz sedasız ama sağlam adımlarla proje üzerinde çalıştılar ve Sinan Çetin'in prodüktörlüğünde Plato Film bünyesinde çekilecek olan filmin senaryosuna son noktayı koydular. Şu an oyuncu seçimi yapılıyor.

    Okul'un çekimleri Temmuz ortasında başlayacak. Yapımın kendine özgü bir korku filmi olması ve "Türk Fantastik Sinema geleneğini yeniden başlatması" hedefleniyor.

    Doğu Yücel'in ilk kitabı Düşler, Kabuslar ve Gelecek Masalları'nda yer alan Rüya Çocuk isimli hikayenin de, 9 Eylül Üniversitesi sinema öğrencisi Gözde Bilir tarafından uyarlanıp, ilgi çekici bir kısa filme dönüştüğünü hatırlatalım.

    Projeyle ilgili gelişmeleri Beyazperde.com'dan takip edebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top