Hesabım
    Daft Punk + Matsumoto = Interstella 5555

    Fransız teknocular ile Japon animasyoncu Matsumoto güçlerini birleştirdi!

    Elektronik müzik dünyasının Fransız ikilisi Daft Punk, video kliplerinde animasyon estetiğine yer vermeleriyle tanınıyor. Müzisyenler, anime'ye olan düşkünlüklerini ileriye götürerek, Japon animatör Leiji Matsumoto ile birlikte uzun metraj bir film hazırladılar. Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem'ın tamamı grubun müziklerinden oluşuyor ve müzik dünyasına bolca göndermelerde bulunuyor.

    Senaryosu Daft Punk üyeleri tarafından yazılan Interstella, kötü niyetli bir menejer tarafından ele geçirilen uzaylı müzisyenlerin hikayesini anlatıyor. Yeryüzüne getirilip beyinleri yıkanan müzisyenler, tamamen ticari amaçlı bir grubun parçası oluyorlar.

    Yapım, müzisyenlerin aç gözlü patronlarıyla olan ilişkisi ve sahne performanslarından oluşuyor. Diyaloğun yer almadığı filmde tüm sahneler, Daft Punk'ın Discovery albümünde yer alan parçalara göre hazırlanıp kurgulanmış.

    Yaklaşık bir saat süren video klip, ilk gösterimini bu sene Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirdi. Ardından Fransa'da vizyona giren filmin, ülkemizde de festivallerin dikkatini çekmesi son derece sevindirici olacaktır. Interstella 5555'den bazı bölümleri bacfilm.com adresinden izleyebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top