Hesabım
    Boyle'a Tam Not

    İngiliz korku filmi 28 Gün Sonra, Amerika'da övgü topladı.

    2002 yılında İngiltere'de vizyona girdiğinde, izleyicilerden ve eleştirmenlerden tam not alan 28 Gün Sonra, 27 Haziran'da Amerikalı izleyicilerin karşısına çıktı. Danny Boyle filmi özellikle de korku sineması sitelerinde bolca övgü topladı. Türün belli başlı yapımlarına göndermelerle dolu olmasına rağmen, klasik bir zombie filmi olmadığının altı çiziliyor. Korku kültürü dergisi Fangoria'nın haberine göre, vizyona girdiği ilk gün izlemek için sinemaya gelenler arasında, korku edebiyatının ünlü ismi Stephen King de bulunuyor.

    Korku sitesi esplatter.com'da yer alan bir yazı, 28 Gün Sonra'nın son yıllarda İngiltere'den gelen en iyi korku filmi olduğunu yazıyor. Filmin çıkış noktası nedeniyle bir zombie filmi sayılamayacağı ama buna rağmen, türün usta ismi George Romero'ya bolca saygı duruşu içerdiği söyleniyor. Sınırları zorlayan yapımla ilgili tek eleştiri ise; filmin finaline dair.

    Filmin genelini ve finalini öğrenmemize kısa bir süre kaldı: 28 Gün Sonra, 18 Temmuz'da sinemalarda! Kısa bir zaman kaldı...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top