Hesabım
    Türkiye'den Geçen Yol Filmine Ödül

    Türkiye yollarında geçen Crude, yurt dışında ödül topladı.

    Amerikalı yönetmen Paxton Winters'ın Türkiye'de çektiği, Amerika'lı ve Türk oyuncuların yer aldığı Crude isimli yol filmi ödülden ödüle koşuyor. Uluslararası Los Angeles Film Festivali'nde En İyi Film ve 50.000 dolarlık para ödülü kazanan yapım, Seattle Film Festivali'nde de jüri özel ödülü aldı. Filmin yapımcısı Mehmet Eryılmaz şu anda filmin satışı için aralarında Sony Pictures Classics ve Paramount Pictures Classics gibi önde gelen şirketlerle görüşmelerin devam ettiğini ve filmin en kısa zamanda Türkiye'de de vizyona gireceğini belirtti.

    Crude, Türkiye'ye gelen iki parasız Amerikalı turistin, düzmece bir kaçırılma senaryosu yaratarak, medyadan para koparma girişimlerini anlatıyor. İstanbul'da başlayıp sırasıyla Kapadokya, Antep, Urfa, Mardin, Doğubeyazıt ve Bodrum'a doğru uzandıktan sonra New York'ta son bulan film, 11 Eylül sonrası ortaya çıkan önyargıya karşı da eleştirel bir bakış içeriyor.

    Filmde, David Connolly ve Paul Schneider ile "Özgür Çocuk" Yiğit Özşener başrolü paylaşıyorlar. Ayrıca İpek Değer ve ressam Mehmet Güleryüz de filmin yardımcı oyuncuları arasında. Filmin bir başka önemli özelliği de filmin yönetmeninin, yapımcısının ve senaryo yazarlarından Kerimcan Güleryüz'ün ilk uzun metraj denemesi olması.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top