Hesabım
    Del Toro = Che Guevera

    Yakışıklı aktör, efsanevi devrimciyi Terrence Malick'in filminde canlandıracak.

    Bir gerilla iken, dünyanın belki de en sevilen pop kültür ikonlarından birine dönüşmüş bulunan Ernesto Che Guevera'nın hayatını konu alan birden fazla film projesi yürüyor. Bunlardan en çarpıcı olanı, yönetmen koltuğunda Terrence Malick'in oturduğu Che isimli yapım!

    20 yıl ara verdiği yönetmenliğe, İnce Kırmızı Hat ile çarpıcı bir dönüş yapmış olan Amerikalı sinemacının, bu yeni filminde başrol oynaması için seçtiği isim Benicio Del Toro oldu.

    Yapımcılığını Steven Soderbergh'in üstlendiği film, aslen Arjantinli olan "commandante"nin hayatını, 1956'da Fidel Castro'yla birlikte giriştikleri Küba devriminden başlayarak anlatacak. Che Guevera, 1967'de Bolivya ormanlarında öldürüldükten sonra efsaneleşmiş ve tüm bir kuşağa ilham veren bir ikona dönüşmüştü.

    Efsanevi devrimciyle ilgili diğer bir proje, Walter Salles'in yönettiği The Motorcyle Diaries. Dünya prömiyerini 13 Kasım'da Che'nin anavatanı Arjantin'de yapacak olan filmde, Che Guevera'nın ağzından, en iyi arkadaşı Alberto Granado ile 1950'li yıllarda motosikletle Güney Amerika'yı turlamaları anlatılıyor. Hatırlanacağı gibi Guevera, varlıklı bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelmişti. Bu filmde Arjantinli maceracının gençliğini Gael García Bernal canlandıracak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top