Hesabım
    Profesyonellerin İlk Onu

    Ankara Sinema Derneği öncülüğünde En İyi 10 Türk Filmi seçildi!

    Ankara Sinema Derneği, sinemayla profesyonel anlamda ilgilenen kişiler arasında bir anket gerçekleştirdi ve Türk Sineması'nın En İyi On Filmi belirlendi. Ankette öne çıkan sinemacı, Yılmaz Güney oldu. Sinemacı, biri yönetmenliğini, ikisi senaryosunu üstlendiği üç filmle araştırmaya damgasını vurdu.

    En eski tarihli film, Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden Metin Erksan'ın imzasını taşıyan Susuz Yaz oldu. En yakın tarihli film ise, ödül haberleriyle son dönemin en fazla dikkat çeken yerli çalışması Uzak oldu. En bereketli yıl olarak ise 1987 yılı sinema tarihine geçti. Bu tarihte çekilen Muhsin Bey ve Anayurt Oteli filmleri de listede yer aldılar.

    60 öncesinden herhangi bir filmin listede yer almaması oldukça dikkat çekici. 90 sonrası, özellikle genç ve bağımsız yönetmenlerin adını duyurduğu günümüz sinemasından ise iki film listede yer alıyor. Masumiyet ve Uzak.

    Şerif Gören, Zeki Ökten, Metin Erksan, Ömer Lütfi Akad, Atıf Yılmaz, Ömer Kavur, Yavuz Turgul gibi sinemamızın önde gelen yönetmenleri birer filmle listede yerlerini aldılar. Seçilen filmleri aşağıda bulabilirsiniz:

    Yol: Şerif Gören

    Umut: Yılmaz Güney

    Sürü: Zeki Ökten

    Muhsin Bey: Yavuz Turgul

    Masumiyet: Zeki Demirkubuz

    Selvi Boylum Al Yazmalım: Atıf Yılmaz

    Anayurt Oteli: Ömer Kavur

    Susuz Yaz: Metin Erksan

    Gelin: Ömer Lütfi Akad

    Uzak: Nuri Bilge Ceylan

    En İyi On Türk Filmi kitabı, sinema yazarı Tunca Arslan tarafından hazırlanıyor. Kitap Türkçe ve İngilizce olarak basılacak ve 3-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 9. Avrupa Filmleri Festivali sırasında meraklısına sunulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top