Hesabım
    11 Eylül'ü Okumak

    Genç sinema yazarları, bugün gerçekleştirilecek olan bir panelde 11 Eylül filmini tartışacaklar!

    11 Eylül'e farklı ülkelerin ve sinemacıların nasıl yaklaştığını ortaya koyan 11 Eylül isimli çalışma, geçtiğimiz Cuma günü ülkemizde de vizyona girdi. 11 kısa filmden oluşan yapım, dünyaca tanınan yönetmenlerin tarihi olaya dair düşüncelerini ortaya koyuyor. Özellikle Amerika'da tartışma yaratan film, 11 Eylül'e ve Amerika'ya bakışı konusunda izleyicileri derin bir tartışmaya davet ediyor.

    Genç kuşağın önde gelen sinema yazarlarından Burçin Yalçın, Engin Ertan ve Burcu Aykar, projeden iki kısa filmi seçip masaya yatırıyorlar. Yapı Kredi Kültür Merkezi de bugün yapılacak olan tartışmaya ev sahipliği yapıyor.

    Bir Film ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılığın organize ettiği etkinlik aynı zamanda, Yapıt Okuma çalışmalarının altıncısını temsil ediyor. Panelin başlangıcında 11 Eylül filminden iki kısa film: Meksika'lı yönetmen Alejandro Gonzales Inarritu ve Amerika'lı yönetmen Sean Penn'in çalışmaları gösterilecek.

    Seçilen çalışmalar, 11 yapıt arasında da öne çıkan kısa filmler arasında anılıyor. Özellikle de Penn'in çalışması, düşündürücü ve ironik yapısıyla özel bir ilgiyi ve incelemeyi hak ediyor. Dünyayı değiştiren bir olayın sinemadaki izlerini, profesyonellerin gözünden görmek için etkinliği takip etmekte fayda var.

    11 Eylül filminin ülkemizde vizyona girmesi üzerine gerçekleştirilecek olan bir başka panel de, 11 Eylül'ün Işığı Altında Sinema adını taşıyacak ve 14 Eylül günü gerçekleştirilecek. Ayrıntılarını daha sonra bu sayfalarda okuyabilirsiniz...

    [Panel Programı:]

    Tarih: 10 Eylül

    Saat: 18:30

    Panel: 11 Eylül İki Okuma

    Kısa Filmler (İngilizce altyazılı / ücretsiz)

    Panelistler: Burçin Yalçın, Engin Ertan ve Burcu Aykar

    Yer:Yapı Kredi Kültür Merkezi

    İstiklal Caddesi No: 285 Kat: 5

    80050 Beyoğlu-İstanbul

    [Detaylı Bilgi]

    Tunç Şahin

    Bir Film

    Tel: 0 212 236 95 36

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top