Hesabım
    Ödül Avcısı Bir Çizgiroman Uyarlaması

    American Splendor, Sundance'de başladığı ödül toplama yarışına tam gaz devam ediyor!

    Sundance Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan American Splendor, katıldığı festivallerden ödül toplayarak gösterime girme şansını fazlasıyla yaratıyor. Şimdi de, IFP/New York'un Gotham Ödülleri'nde Open Palm'ın sahibi oldu. Ödül, dikkat çekici ilk filmlere veriliyor. Robert Pulcini ve Shari Springer Berman'ın ilk filmleri, bu yıl bağımsız sinemanın gözdelerinden biri olarak kabul ediliyor.

    Splendor'ın geride bıraktığı yapımlar arasında ülkemizde de izleme fırsatı bulduğumuz, ilginç filmler yer alıyor. Alfredo De Villa imzalı Washington Heights, Peter Hedges'ın Pieces of April, Bağımsız Filmler Festivali'nde izlediğimiz Dylan Kidd filmi Roger Dodger, Tom McCarthy'nin The Station Agent ve bizde de vizyona giren Peter Sollet filmi Victor'un Uyanışı bulunuyor.

    American Splendor, aynı isimli underground çizgi romanı yaratan Harvey Pekar'ın hayatına uzanıp, entellektüel işçi sınıfı ile kurgusal Splendor karakterlerini biraraya getiriyor. Crumb'dan sonra yapılmış en iyi çizgi roman filmi ünvanına iyice ısınmaya başladı yapım. Bu sene IF Bağımsız Filmler Festivali'nde görmemiz şaşırtıcı olmayacaktır. Şimdiden favorilerimiz arasına girdi...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top