Hesabım
    Japon Filmleri Haftası'na Girdik

    2. Japon Filmleri Haftası bugün başladı. Korku filmleri göz dolduruyor!

    Geçen sene ilki gerçekleştirilen ve özenli ppogramı ile sinemaseverlerin dikkatini çeken Japon Filmleri Festivali'nin ikincisi bugün başladı. Hafta, 4 Kasım tarihine kadar devam edecek ve tüm gösterimler AKM sinema salonunda yapılacak. Bu sene filmler beş başlık altında toplandı: Genç Erkekler, Japon Animasyon Sineması, Savaşın Acısı, Japon Korku Sineması, Yasak Aşk ve Seijun Suzuki.

    Festivalde karşımıza çıkan tek anime, Japon Animasyon Sineması bölümünün tek filmi olan Cagliostro Kalesi. Spirited Away'in yönetmeni olan Hayao Miyazaki'nin ilk çalışması, sinemaseverlerin kaçırmaması gereken yapımlardan biri.

    Japon Korku Sineması bölümü bu sene Hideo Nakata filmlerine ayrıldı. Karanlık Sular ve Ringu serisi de haftanın önemli sürprizlerinden biri olarak göze çarpıyor. Özellikle Ringu'yu perdede izlemek cesaret isteyen bir deneyim olarak cezbediyor.

    Yasak Aşk başlığı altında bulunan filmler ve özellikle Seijun Suzuki'nin çalışmaları da festivalin sürprizi arasında. Beyazperde.com'un favorisi de bu bölümde bulunan Haziran Yılanı isimli çalışma. Tetsuo serisinden tanıdığımız Shinya Tsukamoto'nun son filmi 2002 Venedik Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü aldı.

    Bütün filmler geçen sene olduğu gibi yine ücretsiz. Fakat filmlere girmek için gösterim saatinden bir saat önce Taksim AKM sinema salonundan biletinizi almanız gerekiyor. Böyle iyi bir program için, çok da büyük bir yük olmasa gerek...

    1. Japon Filmleri Haftası'nı hatırlamak için tıklayın...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top