Hesabım
    Almanya'daki Türk Sineması

    Fatih Akın'ın başı çektiği 3. kuşak genç Türk yönetmenlerin sineması Goethe Enstitüsü'ndeki panelde...

    Beyoğlu'ndaki Goethe Enstitüsü'nde yarın düzenlenecek bir panelde, Alman sinemasına bir süredir yeni bir soluk getirmiş olan genç Türk yönetmenleri tartışılacak.

    Bilgi Üniversitesi'nden Fatih Özgüven ve Yeşim Burul ile İstanbul Üniversitesi'nden Tonguç İbrahim Sezen ve Didem Işıkoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek olan Fatih Akın ve Almanya'daki Türk Sineması isimli panel'de "Almanya'da sinema yapmak", "kültürel zenginlik / sıkışıklık" gibi değişik konular masaya yatırılacak.

    Panel kapsamında sinemalarıyla gündeme gelecek Almanya'da yaşayan 3. jenerasyon Türk yönetmenler arasında Fatih Akın'ın yanısıra Neco Çelik, İdil Üner, Buket Alakuş, Sinan Akkuş, Yüksel Yavuz ve Thomas Arslan gibi isimler yer alıyor.

    Sinemaseverler 6 Kasım Perşembe günü gerçekleşecek olan Panel'i, Goethe Enstitüsü'nün Yeniçarşı Caddesi No:52'deki adresinde saat 19:00'dan itibaren izleyebilirler.

    Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda ülkemizde vizyona giren Temmuz'da filmiyle dikkatleri üzerine çeken Fatih Akın sineması, yurtdışında da beğeni toplamış ve sinemaseverlerin olduğu kadar eleştirmenlerin de olumlu görüşlerini yanına almayı bilmişti.

    Yönetmenle, İstanbul'a geldiğinde yaptığımız ilgi çekici röportajı henüz okumamış olanlar buradan ulaşabilirler. Fatih Akın Sineması Üzerine isimli özel SineMasal dosyamız ise burada...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top