Hesabım
    Sinema ve Tarihin 6. Buluşması

    6. Sinema Tarih Buluşması, The Dreamers ile özenli gösterimlerine başladı.

    Türsak Vakfının geleneksel olarak her yıl düzenlediği Sinema Tarih Buluşması'nın bu yılki ana teması Medeniyetlerarası Diyalog ve İnsan Hakları. 12- 19 Aralık 2003 tarihleri arasında 9 bölüm başlığı altında 85'e yakın film Beyoğlu Beyoğlu, Levent Sinema Türsak, Fransız Kültür Merkezi, Alman Kültür Merkezi ve Osmanlı Bankası Müzesi Sineması'nda gösterilecek.

    Kültür Merkezlerindeki gösterimler ücretsiz olup, Beyoğlu Beyoğlu ve Levent Sinema Türsak'daki gösterimler öğrenci 3.000.000 TL tam 4.000.000 TL olarak belirlenmiş. Ayrıca, İnsan Hakları Haftası olması nedeniyle 15 Aralık 2003 Pazartesi günü Beyoğlu Beyoğlu ve Levent Sinema Türsak'taki tüm filmler ücretsiz olarak gösterilecek.

    Festivalin açılış töreni, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapıldı. Geleneksel olarak verilen 'onur ödülü'nün bu yılki sahipleri Polonyalı kadın yönetmen Agniezka Holland ve Prof. Dr. Ünsal Oskay oldu. Ayrıca bu yıl ilk kez verilen 'emek ödülü' ise Türk sinemasına katkılarından dolayı Yeni Lale Film Stüdyosu'nun kurucusu ve 40 yıllık ses kayıt uzmanı Necip Sarıcı'ya verildi. Festivalin açılış filmi olarak, Bernardo Bertolucci'nin yönettiği The Dreamers/ Hayalciler: Tutkular ve Suçlar adlı filmin Türkiye'deki ilk gösterimi yapıldı.

    Festival ana sponsoru Metro Grup Türkiye'ye ve Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Erkan Mumcu'ya festivale olan desteklerinden ötürü de teşekkür plaketi sunuldu.

    Festival Bölümleri:

    Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması

    Uluslararası Belgesel Film Yarışması

    Medeniyetlerarası Diyalog ve Aydınlanma

    İnsan Hakları

    Bir Ülke Sineması Almanya (Oberhausen Manifestosu)

    Orta Avrupa'dan Bir Sinema: Macaristan

    Medeniyetlerin Oluşmasında Kadın Yönetmenler

    Sinema Tarihinden Fransız Klasikleri

    Kısa Filmler yakın Tarihe Bakıyor.

    Mehtap Köroğlu

    Fotoğraf: Beyazperde.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top