Hesabım
    Başkentte Soğuğun Panzehiri Sinema

    15. Ankara Uluslararası Film Festivali bugün başladı!

    Ankara Uluslararası Film Festivali, 18-28 Aralık tarihleri arasında 15. kez Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlendiyor. Bu yıl Halit Refiğ'in 1964 yılında yönettiği Gurbet Kuşları, oyuncularının da katılacağı bir törenle festivalin açılış filmi olarak izleyicilere sunulacak.

    15. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde, Ziya Öztan'ın Abdülhamid Düşerken, Derviş Zaim'in Çamur, Reis Çelik'in İnat Hikayeleri, Hakan Haksun ve Ercan Durmuş'un Kolay Para, Ümit Cin Güven'in Metropol Kabusu, Ömer Kavur'un Karşılaşma, Yüksel Yavuz'un Küçük Özgürlük filmleri yarışacak.

    Alain Corneau, Robert Guediguian, Anna Magnani, Wim Wenders ve İspanyol Filmleri Toplu Gösterimi yapılacak.

    Festivalin kurucularından Aziz Nesin'in adını taşıyan Emek Ödülü, bu yıl usta yönetmen Halit Refiğ'e sunulacak. Festival kapsamında her yıl, sinema sanatına katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara verilen Kitle İletişim Ödülü, bu yıl İstanbul Kültür Sanat Vakfı-Uluslararası İstanbul Film Festivali'ne sunulacak. 'Sanat Çınarları' ünvanı ise Cüneyt Gökçer'e verilecek.

    15. Ankara Uluslararası Film Festivali filmleri, Kavaklıdere, Kızılırmak, Büyülü Fener Sinemaları ile Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde izlenebilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top