Hesabım
    Gitti Fincher. Geldi De Palma

    Brian De Palma, gizemli cinayeti konu edinen projeye el atıyor.

    Brian De Palma'nın Toyer adını taşıyacak ilgi çekici bir korku filmine/uyarlamasına imza atacağını daha önce duyurmuştuk. Usta yönetmenin bir sonraki projesi de şekillenmeye başladı. Uzun süre David Fincher'la anılan The Black Dahlia isimli James Ellroy uyarlaması bundan sonra De Palma'dan sorulacak.

    Josh Friedman tarafından yazılan senaryo aslında iki kanaldan besleniyor. Birincisi ünlü yazar Ellroy'un romanı. Diğeri ise 40'ların sonunda sinema endüstrisinde yaşanan trajik bir olay.

    Aktris olmak isteyen Elizabeth Short 1947 yılında ölü bulunmuş ve ölümüyle birlikte, öncesinde günlerce işkence görmüş olması sinema çevresinde olay yaratmıştı. Tam olarak aydınlığa kavuşamayan bu olay üzerine de pek çok kitap yazıldı.

    Ellroy'un kaynak kitabı da bu cinayetten yola çıkarak polis teşkilatı içindeki yozlaşmayı anlatıyor. Filmde aynı çizgide ilerleyerek bu cinayeti araştıran, boksör eskisi iki kanka polisin ilişkisini anlatacak. Polis performansları ise yetenekli oyuncular, Mark Wahlberg ve Josh Hartnett'ten gelecek.

    Brian De Palma cephesinde durumlar şimdilik böyle. Yeni haberler için gözünüz Beyazperde.com'da olsun.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top